PACIJENTI SE SMRZAVALI U BOLNICI - Volim Podgoricu

PACIJENTI SE SMRZAVALI U BOLNICI

U Opštoj bolnici i u Domu zdravlja u Pljevljima juče do kasnih popodnevnih časova nije bilo grijanja, zbog čega su se Danu obratili i pacijenti i osoblje.

Krivicu za to što su ostali bez uglja, uprave ove dvije zdravstvene ustanove prebacivale su jedni na druge. Kotlarnica se inače nalazi u pljevaljskoj bolnici. Tek nakon što je stigao ugalj, kotao je potpaljen i radijatori su počeli da se griju, ali su bolničke kao i prostorije Doma zdravlja do iza podne bile hladne.

“Kotlarnicom upravlja bolnica, a najvjerovatnije je došlo do nestanka uglja”,  kazao je direktor pljevaljskog Doma zdravlja Ilhan Tursumović.

Nakon toga novinari Dana posjetili su bolnicu, gdje su im kazali da je direktor Mile Goločevac otišao kući, jer je prethodnu noć dežurao. Službenici u bolnici su kazali da krivica nije do te ustanove, već da je problem do Doma zdravlja.

Kako tvrde, bolnica upravlja kotlarnicom, ali ugalj za kotlarnicu jedan mjesec kupuje bolnica, a drugi Dom zdravlja. U novembru je Dom zdravlja trebalo da izvrši nabavku uglja, ali to nije učinjeno na vrijeme.

Direktor Tursumović nije želio bilo šta da kaže povodom tvrdnji iz bolnice, već je dodirujući radijator konstatovao da „grijanje počinje”.

“Najvažnije je da se radijatori griju i da se ne radi o većoj havariji”, kazao je Tursumović ne želeći da komentariše činjenicu da upravo iz Doma zdravlja ugalj nije na vrijeme naručen.

Pacijenti u čekaonicama Doma zdravlja, koji nijesu skidali kape i rukavice, tvrdili su da često dolazi do prekida grijanja i to posebno u mjesecima kada ugalj nabavlja Dom zdravlja.

Naime, u to vrijeme u Domu zdravlja ne žure da ugalj obezbijede uoči vikenda, jer nemaju mnogo posla tokom popodnevnih sati u subotu i tokom nedjelje.

O pacijentima u bolnici kao i o zaposlenima očigledno ne vode mnogo računa. Tako se često dešava da su ponedjeljkom prostorije Doma zdravlja i bolnice, uslijed nedostatka uglja, hladne i pored činjenice da je Rudnik uglja blizu ovih zdravstvenih ustanova. Prema riječima sagovornika Dana, koji nijesu željeli javno da govore o ovom problemu, i prethodnog ponedjeljka su bile hladne prostorije, a propusti su isključivo zbog štednje prilikom nabavljanja ogreva.

Fond: Imaju redovne isporuke

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić kazao je za „Dan” da je Opšta bolnica u Pljevljima sama realizovala tender za nabavku uglja i da imaju dovoljne količine za grijanje.

“Sa grijanjem u Opštoj bolnici u Pljevljima je sve u redu i nema problema sa snabdijevanjem ugljem. Tender je realizovala sama ustanova i imaju redovnu isporuku uglja”,  kaže Čirgić.

Fond za zdravstveno osiguranje obustavio je 11. novembra tender za kupovinu mazuta i lož ulja namijenjenog za grijanje Kpiničkog centra i drugih javnih zdravstvenih ustanova, zbog čega postoji opasnost da bolnice neće imati grijanje.

Tenderom vrijednim 2.598.837 eura tražili su se naftni proizvodi, gorivo, električna energija i drugi izvori energije jer nijedan od četiri ponuđača nije dostavio ispravnu ponudu. U odluci, u koju je „Dan” imao uvid, navodi se da su ponude dostavili „Petrol Crna Gora MNE , „Montenegro bonus”, „Jugopetrol” i „Hifa oil CG”.

DAN

2 komentara

  1. I like this post plenty. i’ll undoubtedly be back. Hope that ready to be able to scan additional insightful posts then. are sharing your data with all of my friends!

  2. The facts on your blog site is seriously informative and good, it served me to clear up my problem and responses are also handy. Men you can go by means of this blog site and it helps you a ton.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com