Uhapšen bivši ministar policije i tri poslanika - Volim Podgoricu

Uhapšen bivši ministar policije i tri poslanika

Ukupno 36 osoba, među kojima i tri poslanika VMRO DPMNE Nikole Gruevskog u Sobranju Makedonije i bivši direktor Biroa policije za javnu bezbjednost (BJB), provedeno je danas u Skoplju po nalogu makedonskog državnog tužioca za organizovani kriminal.

Poslanici Krsto Mukovski, Žaklnina Peševska, Ljuben Arnadov i bivši ministar policije i direktor BJB Mitko Čavkov privedeni su rano jutros zbog navodne povezanosti sa upadom demostranata i nasilijem u Sobranju Makedonijen 27. aprila.

U policijskoj akciji, pored njih, privedena su još 32 učesnika protesta nazvanih “Za zajedničku Makedoniju”, među kojima je i glumac Vlado Jovanovski, a koji  su krajem aprila upali u parlament i fizički napali poslanike tadašnje opozicije, političke protivnike VMRO DPMNE.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da sve privedene sumnjiči za krivično djelo “terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbjednosti”.

Policija je Čavkova i druge uhapšene privela u krivični sud u Skoplju radi ispitivanja i, prema izvještajima lokalnih medija, ne dozvoljava pristup medijima.

BETA

1 komentar

  1. I think this is one of the most significant info for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on some general things, The web site style is ideal, the articles is really great : D. Good job, cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com