Pas “nanjušio” bolest: Trudnu ženu ljekari spasili u posljednjem trenutku - Volim Podgoricu

Pas “nanjušio” bolest: Trudnu ženu ljekari spasili u posljednjem trenutku

Jedan dokaz kako psi zaista mogu da nanjuše da nešto nije u redu sa zdravljem njihovih vlasnika.

Bilo je slučajeva kada su znali da njihovi vlasnici imaju rak čak i prije ljekarske dijagnoze.

U takvim situacijama psi promijene ponašanje pokušavajući da upozore vlasnika da nešto nije kako treba.

Isto se dogodilo se i trudnoj Alanji Butler iz Velike Britanije krajem 2015.

Njen pas Keola, inače vrste američka akita, odjednom je počeo da se ponaša čudno.

Takvo čudno ponašanje pojavilo se nakon što je Alanji počela da osjeća bol u donjem dijelu leđa. Mislila je da je to zbog djeteta koje se u njoj razvija. Bol je bio vrlo jak, pa je riješila da posjeti doktora, koji je to protumačio kao nuspojavu trudnoće.

“Kada su me ljekari poslali kući i rekli da to nije ništa ozbiljno i da ne brinem, Keola je samo sjedio i zurio u mene s toliko pažnje da me to zaista uplašilo. Objavila sam na Fejsbuku fotografiju kako to radi i našalila se. Moji prijatelji su počeli da mi sugerišu da to moram da shvatim ozbiljno”, prisjetila se ova žena.

Kako je vrijeme prolazilo, pas se sve više i više ponašao tako – zurio je u nju, gurao je, cvilio. Postajao je jako uznemiren kada bi Alanja otišla na posao. Napokon, ona i njen suprug Riki shvatili su da pas pokušava da im kaže nešto ozbiljno.

Alanja se ponovo obratila ljekaru, nakon čega su je hitno prebacili na odjeljenje intenzivne njege. Ispostavilo se da ju je vrlo malo vremena dijelilo od smrti, jer je imala opasnu i vrlo rijetku infekciju oba bubrega.

Zbog toga je i trpjela jake bolove u leđima. Ljekari su je spasili u posljednjem trenutku.

“Budući da se to toliko dugo nije liječilo, bio je to jedan od najgorih slučajeva koje su ljekari ikada vidjeli. Rekli su mi da tada nijesam došla u bolnicu, umrla bih i ja i moj nerođeni sin”, ispričala je kasnije.

 (Radio Sarajevo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com