Direktori davali donacije za kampanju DPS-a - Volim Podgoricu

Direktori davali donacije za kampanju DPS-a

Demokratska partija socijalista prikupila je za izborne kampanje nepunih 25.000 eura, od čega je   nepunih 13.500 eura donirano za izbore u Tuzima.

Kako se navodi u izvještaju Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) svi ostali učesnici izbora u Mojkovcu, Petnjici, Tuzima i na Cetinju  su zajedno prikupili manje od 8.000 eura.

Sudeći prema spisku donatora, kampanju DPS-a na Cetinju  novcem su pomagali uglavnom članovi gradske uprave. Tako su  po 450 eura dali gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, poslanici Ana Nikolić i Momčilo Martinović i direktor Biznis inkubatora Luka Jovićević.

Po 400 eura dali su predsjednik Skupštine Prijestonice Jovan Martinović, direktor Vodovoda Miloš Ražnatović, Komunalnog Saša Zvicer i sekretar Sekretarijata za finansije  Zoran Jovićević. Kako se navodi, po 350 dali su glavni administrator Prijestonice Boris Prlja, sekretarka Senata Prijestonice Silvana Radonjić i direktor Službe za zajedničke poslove i informacioni sistem  Nikola Radović.

Gradski funkcioneri su bili najveći donatori i za kampanju DPS-a u Mojkovcem. Tako su po 500 eura donirali predsjednik Opštine Dejan Medojević, šef opštinskog orboda  Dragomir Mrdak i poslanik Radule Novović. Direktorica Centra za socijalni rad Sonja Damjanović dala je 460, a po 400 direktor Komunalnog Ranko

Mišinić i sekretar mojkovačkog odbora DPS-a   Milan Vlaović.  Po 350 dali su predsjednik SO Slavenko Blažević i odbornici Saša Bošković i Darko Fuštić. Po 300 stiglo je od v.d. direktorice Dnevnog centra Dragice Vučinić i bivšeg predsjednik Opštine Miladina Mitrovića.

Petnjičkom DPS-u stigle su četiri donacije, ali među donatorima nema kandidata za odbornike ili predstavnika petnjičke uprave.

Izbore u toj opštini finansijski je pomogao predsjednik Savjeta mladih DPS-a Nikola Pešić koji je dao  250 eura, dok je Svetlana Vuković donirala 370, član Predsjedništva Savjeta mladih DPS Danilo Drbonjak 410 a Filip Đukanović 430 eura.

Ni na listi donatora za kampanju u Tuzima nema gotovo nikog od lokalnih funkcionera, a najviše novca, 1.700 eura, donirao je Suljo Alivodić.

Prema imovinskom kartonu za 2016, Alivodić je član Odbora direktora Čistoće gdje prima 150 eura. U starijim kartonima stoji da prima i penziju od 480 eura. Po Zakonu, fizičko lice smije uplatiti za izbornu kampanju najviše 2.000 eura. Mš.R. – D.Š.

Demokrate prikupile  4.000 eura

Na drugom mjestu po prilozima za izbornu kampanju su Demokrate, koje su prikupile malo više od 4.000 eura, podaci su na stranici Agencije za sprečavanje korupcije.

Građanski pokret URA prijavio je nematerijalne priloge u vrijednosti od 1.300 eura. URA je učestvovala na izborima na Cetinju i u Mojkovcu.

Crnogorska je od dvije donacije prikupila malo više od 1.300 eura.

Ova partija nije prošla cenzus na izborima u nedjelju na Cetinju.

Cetinjska sloga je prijavila dvije donacije od po 20 eura.

Međutim, ta  koalicija Socijalističke narodne partije i Liberalne partije nije prošla cenzus na Cetinju.

Demokratski savez Albanaca prijavio je Agenciji 1.100 eura od donacija, kojima su pomogli izbore u Tuzima.

Najveću donaciju uputio je predsjednik partije Nikola Camaj – 300 eura. Partija je na izborima u Tuzima dobila tri odbornička mandata.

Vijesti

2 komentara

  1. Nice post. I discover something harder on diverse blogs everyday. It will always be stimulating you just read content using their company writers and use a little there. I’d choose to use some while using the content in my small weblog no matter whether you don’t mind. Natually I’ll supply you with a link with your web blog. Many thanks sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com