Sve spremno za početak međunarodne sportske konferencije - Volim Podgoricu

Sve spremno za početak međunarodne sportske konferencije

Međunarodana naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“ okupiće od 12. do 15. aprila 2018. godine u Budvi naučnike, istraživače, nastavnike i studente iz svih krajeva svijeta. Jubilarnu 15. Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorskim olimpijskim komitetom, a kako poručuju već je sve spremno za početak događaja.

I ove godine očekuje se oko 300 predstavnika sportskih i srodnih nauka. Najbolji radovi s Konferencije biće objavljeni u naučnim časopisima „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine (MJSSM)“ i „Sport Mont“, a kao poseban kvalitet Konferencije očekuje se učešće velikog broja master i studenata doktorskih studija.

U organizaciju Konferencije, prema riječima organizatora, uključene su i međunarodne partnerske institucije – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, Fakultet sportskih nauka Univerziteta u Nici, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Koimbri, Departman za kineziologiju Centra za nauku i istraživanja u Koperu, Fakultet za zdravstvene nauke Univerziteta u Primorskoj, Univerzitet sporta u Tirani, Azijska asocijacija za sportske nauke i Evropski koledž za sportske nauke.

Konferencija će, kao i prethodnu deceniju ipo, biti fokusirana na aktuelne teme iz svih oblasti sporta i sportske medicine – uključujući psihologiju i sportsku medicinu, društvene i humanističke nauke, biomehaniku i neuromuskularnu medicinu.

Konferencija će imati osam plenarnih predavača – prof. dr Dejana Mandića (Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu), profesora Antónia Figueireda (Fakultet sportskih nauka i fizičkog vaspitanja Univerziteta Koimbra), profesora Mehmeta Uygura (Univerzitet Rovan), dr Predraga Božića (Centar za motorička istraživanja i analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije), profesora Rémi Radela (Univerzitet u Nici),  profesora  Juela Jarania (Univerziteta sporta iz Tirane), profesoricu Catalinu Casaru (Georgia Southwestern State University), profesora Nejc Šarabona (Fakultet zdravstvenih nauka iz Izole) i dr Boštjana Šimunića iz Slovenije.

Biće organizovane i dvije radionice „Lateralizacija u sportu: Kako mjeriti?“, koju će voditi dr Selčuk Akpinar sa Nevsehir Haci Bektas Veli Univerziteta iz Turske, i „Upravljanje projektima – metode i pristupi – od ideje do realizacije“ dr Dina Mujkića sa Odsjeka za Sportski menadžment Univerziteta u Sarajevu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com