Brnovići sumnjaju da im je novac nestao dok je policija pretresala stan - Volim Podgoricu

Brnovići sumnjaju da im je novac nestao dok je policija pretresala stan

Tokom pretresa stana porodice Stefena Brnovića “nestao je novac, a automobil koji je tada oduzet njegovoj sestri – uništen je na parkingu podgoričkog Centra bezbjednosti”. To je “Vijestima” ispričao Brnovićev otac Slavko.

Njihovu kuću policija je pretresala 12. septembra prošle godine, kada je Stefan uhapšen pod optužbom da je član kavačkog klana.

“Iz stana, u kom je bila jedino moja skoro nepokretna prijateljica, nestalo oko 1.800 eura. To sam nakon pretresa rekao i specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću, on je to snimio. Ne tvrdim da su ga policajci uzeli, ali sumnjam da jesu”, ispričao je juče Slavko Brnović.

Iz Uprave policije “Vijestima” od 13. januara 2017. godine nije odgovoreno da li im je poznato da je tokom pretresa stambenih objekata koji su u vlasništvu porodice Stefana Brnovića  nestao   novac  i ako jeste da li su pokrenuli istragu o tome.

Ista pitanja poslata su im još dva puta, zaključno sa 12. novembrom.

Slavko Brnović policiju je optužio i da su nezakonito oduzeli “golf” njegove kćerke Slavice, u čijem stanu je Stefan uhapšen.

 Tvrdi da je policija uništila to vozilo, koje je duže od godinu na parkingu podgoričkog Centra bezbjednosti.
 “Stefana su uhapsili u stanu moje kćerke u Podgorici. Upali su maskirani i naoružani, istraumirali nju koja je bila u devetom mjesecu trudnoće i moju dvogodišnju unuku. Tada su, bez ikakve potvrde, uzeli njen automobil. Još ga nijesu vratili, a u međuvremenu je potpuno uništen i očerupan. Iz njega je ukradena navigacija vrijedna oko 1.000 eura, nešto sitno novca, slomljeno je staklo i propao je od kiša”, kazao je Brnović.

Iz Uprave policije 11 mjeseci ne odgovaraju zbog čega su oduzeli automobil Brnovićeve kćerke Slavice Durković, zašto joj nije izdata potvrda o privremenom oduzimanju vozila, ali ni da li je završeno vještačenje tog automobila.

Nije odgovoreno ni da li su na tom automobilu pronađeni tragovi bilo kog krivičnog djela, je li eventualno korišćen u izvršenju krivičnog djela, ali ni koji je rok za vraćanje privremeno oduzetog automobila.

Slavko Brnović rekao je juče da želi da upozori ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, da neće trpjeti nasilje nad njegovom pordicom.

“Moja porodica je časna i poštena, poštenija nego svi oni. Više mi volimo ovu državu nego oni koji se prave da je vole. Vjerovatno će nakon što ovo pročitaju doći u pretres oni zamotanih glava, ali neću im se kriti. Ne znam do kada će više da nas maltretiraju. Ja veteran crnogorske policije, dva puta sam ranjavan”, kazao je on.

Njegov sin u pritvoru je proveo 10 mjeseci, a Specijalno državno tužilaštvo optužuje ga da je dio kriminalnog klana kojim navodno rukovode Kotorani Slobodan Kašćelan i Igor Božović. Optuženi su za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Policija tvrdi da se kod Brnovića nelegalno kockalo, on da lažu

Kotoranin Stefan Brnović (27) saopštio je juče da ga policija lažno optužuje da je neovlašćeno organizovao igare na sreću.

Navodni član kavačkog kriminalnog klana reagovao je nakon što je iz Uprave policije saopšteno da su pretresli prostorije koje Brnović koristi, u kojima su, kako se sumnja, “bile neovlašćeno organizovane igre na sreću”.

Iz te institucije pojasnili su da sumnjaju da su u objektu koji Brnović zakupljuje pronašli 15 slot aparata za igre na sreću, dva stola za rulet i poslovnu dokumentaciju koja se odnosi na funkcionisanje navedenog objekta.

 “Nakon sprovedenog pretresa, službenici Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za igre na sreću su na zahtjev službenika Sektora kriminalističke policije izašli na lice mjesta i shodno svojim nadležnostima izvršili očitavanje memorije pronađenih slot aparata i ruleta. Očitavanjem memorije pronađenih aparata, nedvosmisleno je utvrđeno da su se u objektu nekadašnjeg kazina ‘Royal’, u periodu od juna 2015. godine neovlašćeno organizovale igre na sreću”, tvrde iz UP.

Brnović je “Vijestima” rekao da su optužbe koje mu se stavljaju na teret “klasične neistine”.

“U julu 2015. godine zakupio sam poslovni prostor, počeo da pribavljam potrebnu dokumentaciju i da ga renoviram. Do registracije kazina nije došlo – naglo sam spriječen u septembru 2016, kada sam uhapšen. Od tog dana nisam kročio u taj lokal, niti ga otvarao, niti ga je otvarao iko drugi. Digao sam ruke od njega i komplet aparaturu oglasio na prodaju. Postoje i pisani dokazi da sam krenuo da završavam papire, kao što sam kompletne papire predao i za prvi kazino koji je bio u Dobroti”, rekao je Brnović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com