Izložba “Palestina slika i boja” od danas u Podgorici - Volim Podgoricu

Izložba “Palestina slika i boja” od danas u Podgorici

Izložba slika “Palestina, simbol i boja” mlade palestinske umjetnice Rime Almozajen biti otvorena za javnost od danas, 1. decembra, do nedjelje 10. decembra 2017. godine.

Izložbu organizuje Ambasada Države Palestine u Crnoj Gori povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom i Nacionalnog dana Palestine.

Zainteresovani radove mogu pogledati u kongresnoj sali hotela „Best Western Premier“ svakog dana u navedenom periodu od 11 do 17 časova.

“Izložba ‘Palestina, simbol i boja’ je fokusirana na nasljeđe i tradiciju Palestine, približavajući oku posmatrača neke elemente iz novije, kao i neke iz starije istorije Palestine, poput tradicije drevne palestinske Kananit civilizacije u kojoj je veoma cijenjena bila ljubičasta boja. Umjetnica Rima Almozajen kroz sopstvenu prizmu dočarava razne elemente palestinskog nasljeđa, definišući svoj rad kao simboličku apstrakciju. U svojim djelima se često služi jakim bojama pa i materijalima koji se koriste u tradicionalnoj palestinskoj nošnji, dajući im na taj način specifičnu dubinu i raznovrsnost elemenata. Njeni radovi se razlikuju u zavisnosti od simbolike koja ih prožima, tako da se među izloženim radovima mogu pronaći radovi inspirisani sloganima i grafitima palestinskih boraca za slobodu, zatim tradicionalnom narodnom nošnjom iz raznih perioda palestinske istorije, pa sve do drevnih simbola od kojih su neki stari hiljadama godina, a i danas su jako često korišteni, naročito prilikom izrade čuvenog palestinskog veza”, navode organizatori izložbe.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com