HAVARIJA U PODGORIČKOM “STUDENJAKU” (VIDEO) - Volim Podgoricu

HAVARIJA U PODGORIČKOM “STUDENJAKU” (VIDEO)

Drugi put u četiri dana studenti iz 12 soba, na posljednjim spratovima prve faze Studentskog doma u Podgorici ostaju bez struje.

Dok je, priznaju studenti, bilo pomalo i panike, ne znajući zašto instalacije pucaju, nadležni poručuju da je problem izazvala voda, koja je zbog obilne kiše i otvorenih hodnika prodrla u razvodne kutije.

Poručuju da će studenti imati grijanje, a najkasnije sjutra i struju, a najavljuju i zatvaranje određenih hodnika, kako bi problem bio trajno riješen.

Danas je gorjela razvodna kutija, pa su tri kvarta na šestom, sedmom i osmom spratu u mraku.

“Situacija je bila malo napeta, ali srećom prošlo je sve kako treba, i očekujemo u narednom periodu da se to koliko toliko reguliše i sredi”, kazao je Lazar, student.

Jedna razvodna kutija danas se ponovo zapalila, nakon što se to desilo i u četvrtak. Nadležni kažu da je do toga došlo zbog prodora vode, usljed obilne kiše

“U toku sjutrašnjeg dana smo sve to sanirali, novu tablu postavili, međutim kako su velike kiše doslo je ponovo do sagorijevanja te table. Mora se sačekati noćas da se sve to osuši, moguće da je i zbog toga ponovo ova druga tabla sagorela, zato molba studentima da malo imaju strpljenja”, istakao je Lazar Prelević, tehnički rukovodilac u Studentskom domu.

Studenti bi trebalo da se strpe najkasnije do sjutra.

“Studenti će imati i grijanje noćas, ali neće imati struje u tih 12 soba. Po mojoj procjeni u toku sjutrašnjeg dana bi trebalo”, kazao je Prelević.

“Svi smo reagovali zajedno, tako da evo došli smo do nekog zajedničkog rješenja, tako da evo nadamo se imaćemo grijanje noćas”, rekao je Lazar.

Iz uprave Doma kažu da su u posljednje tri godine promijenili instalacije i postavili nove razvodne table.

“Ovdje je samo u pitanju voda i atmosferske padavine koje su inače vrlo nezgodne za ovaj objekat koji je otvorenog tipa, vidite da stojimo na hodniku, a u nekim drugim objektima ovo bi već bio zatvoren hodnik, a ne otvoren, pa ovdje tokom kiše s vjetrom ulaze ogromne količine vode”, rekao je Prelević.

Zato će, kažu iz Doma, nastojati da taj problem riješe zatvaranjem određenih djelova hodnika, kako bi spriječili prodore vode.

TV Vijesti/Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com