Peković u građevinski biznis ulaže 25 miliona - Volim Podgoricu

Peković u građevinski biznis ulaže 25 miliona

Proslavljeni košarkaš, Ni­ko­la Pe­ko­vić u Pod­go­ri­ci se vo­di kao vla­snik gra­đe­vin­ske kom­pa­ni­je vri­jed­ne vi­še od 25 mi­li­o­na eura. Ra­di se o fir­mi „Spen­cer&Hill”, re­gi­stro­va­na­noj za dje­lat­nost „iz­grad­nja stam­be­nih i ne­stam­be­nih zgra­da”.
Pre­ma po­da­ci­ma Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta (CRPS), Pe­ko­vić je fir­mu osno­vao 23. ja­nu­a­ra ove go­di­ne sa osni­vač­kim ulo­gom od euro. Pri­je mje­sec, od­no­sno 2. no­vem­bra CRPS je evi­den­ti­rao pro­mje­nu osni­vač­kog ulo­ga, ko­ji se po­ve­ćao na čak 25.048.369 eura. U zva­nič­nim po­da­ci­ma ne pre­zi­ci­ra se da li je u pi­ta­nju nov­ča­ni ili ne­nov­ča­ni ka­pi­tal.
Pre­ma ka­ta­star­skoj pre­tra­gi, na fir­mu „Spen­cer&Hill” u Cr­noj Go­ri se ne vo­di ni­jed­na ne­po­kret­nost, a ne­ma po­da­ta­ka ni o po­slov­nim ak­tiv­no­sti­ma te kom­pa­ni­je.

Zva­nič­ni po­da­ci po­ka­zu­ju da je iz­vr­šni di­rek­tor i ovla­šće­ni za­stup­nik gra­đe­vin­ske kom­pa­ni­je Dra­gan Pa­nić, dok je Ni­ko­la Pe­ko­vić, po­red to­ga što je osni­vač, ujed­no i dru­gi ovla­šće­ni za­stup­nik.
U po­da­ci­ma CRPS mo­že se vi­dje­ti da Ni­ko­la Pe­ko­vić, po­red pod­go­rič­ke kom­pa­ni­je „Spen­cer&Hill”, ima 100 od­sto vla­sni­štva i u bu­dvan­skoj fir­mi „Spen­cer&Hill Te­am” u ko­joj je iz­vr­šni di­rek­tor Ivi­ca Ša­rić. Ta kom­pa­ni­ja je re­gi­stro­va­na za dje­lat­nost „ho­te­li i sli­čan smje­štaj” uz uku­pan ka­pi­tal od euro. Po­red ove dvi­je ak­tiv­ne fir­me, Ni­ko­la Pe­ko­vić je bio vla­snik i sa­da uga­še­ne kom­pa­ni­je „Night Re­vo­lu­tion”, re­gi­stro­va­ne za „uslu­ge pri­pre­ma­nja i po­slu­ži­va­nja pi­ca”. „Night Re­vo­lu­tion” je uga­še­na 22. no­vem­bra 2013. go­di­ne, a ima­la je ka­pi­tal od 488.235 eura.

Bu­dvan­ski ka­ta­star bi­lje­ži da je do­sko­ra­šnji pred­sjed­nik Ko­šar­ka­škog klu­ba Par­ti­zan i ko­šar­kaš ame­rič­kog NBA klu­ba Mi­ne­so­ta u sep­tem­bru ove go­di­ne po­stao vla­snik luk­su­znog ho­te­la „Me­di­te­ran” u Be­či­ći­ma, ko­ji je ra­ni­je bio u vla­sni­štvu kom­pa­ni­je „Ma­e­stral­to­urs”, kon­tro­verz­nog bu­dvan­skog bi­zni­sme­na Bla­ža De­di­ća. Ho­tel sa če­ti­ri plus zvje­zdi­ce je iz­gra­đen na par­ce­li od 16 hi­lja­da me­ta­ra kva­drat­nih, a oglas za nje­go­vu pro­da­ju ras­pi­si­van je vi­še pu­ta od ka­da je 2013. uve­den ste­čaj u fir­mu „Ma­e­stral­to­urs”.
De­dić je op­tu­žen za pra­nje nov­ca ko­ji, na­vod­no, po­ti­če od pro­da­je ko­ka­i­na nar­ko-kar­te­la Dar­ka Ša­ri­ća. Na osno­vu po­tjer­ni­ce In­ter­po­la Be­o­grad uhap­šen je po­čet­kom 2012. go­di­ne u Bu­dvi zbog vo­đe­nja sud­skog po­stup­ka za kri­vič­na dje­la pra­nja nov­ca.

U jav­no­sti se u po­sled­nje vri­je­me po­seb­no po­ten­ci­ra ve­za pro­sla­vlje­nog ko­šar­ka­ša Pe­ko­vi­ća i Du­ška Ša­ri­ća, bra­ta op­tu­že­nog nar­ko-bo­sa Dar­ka Ša­ri­ća, ko­ji je u Cr­noj Go­ri oslo­bo­đen op­tu­žbe za pra­nje nov­ca od pro­da­je ko­ka­i­na.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com