TREĆA FAZA 1000+: Niže cijene stanova, manje kamate… - Volim Podgoricu

TREĆA FAZA 1000+: Niže cijene stanova, manje kamate…

Oko 400 porodičnih domaćinstava riješiće stambeno pitanje kroz treću fazu Projekta 1000+, za koju će Vlada zaključiti kredit u iznosu od 20 miliona eura.

U pregovorima sa građevinskim kompanijama Ministarstvo održivog razvoja i turizma će, kako su kazali u ovom resoru, insistirati na nižim cijenama kvadrature stanova, a od banaka će tražiti dodatno snižavanje kamatne stope za dugoročne hipotekarne stambene kredite i pojednostavljene procedure odobravanja kredita.

Novitet u trećoj fazi projekta biće i ponuda stanova u starogradnji koji moraju zadovoljiti kriterijume energetske efikasnosti i čija ponuda će doprinijeti konkurentnosti cijena.

Građani koji budu zainteresovani da prodaju stan u okviru Projekta 1000+, mogu se prijaviti kada bude raspisan Javni poziv.

Početkom naredne godine će biti objavljeni Javni pozivi za banke, građevinske kompanije i fizička lica kao ponuđače stanova, kao i Javni poziv za građane.

U ovom projektu mogu učestvovati sva porodična domaćinstva čiji članovi nemaju riješeno stambeno pitanje i koji ispunjavaju propisane uslove.

“Dugoročni hipotekarni krediti dodjeljivaće se sljedećim ciljnim grupama: 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima kod kojih oba supružnika imaju do 35 godina života, ističu u Ministarstvu.

U okviru ciljnih grupa, u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju, porodična domaćinstva koja imaju prioritet su samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja i žrtve nasilja u porodici.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com