Đurić bio siguran da je u ZIKS-u bio meta pucnjave i 2015. - Volim Podgoricu

Đurić bio siguran da je u ZIKS-u bio meta pucnjave i 2015.

Pokojni Dalibor Đurić bio je siguran je da je i prije dvije godine bio meta pucnjave koja se dogodila kod ZIKS-a. To je danas u Višem sudu u Podgorici izjavila njegova žena Aleksandra Đurić.

Ona je saslušana u svojstvu svjedoka u postupku u kojem se sudi prvooptuženom Dejanu Pavićeviću i Milošu Trbu, optuženima za pomaganje u uništavanju dokaza povodom ubistva Dalibora koje se dogodilo u spuškom ZIKS-u  22. septembra prošle godine.

Đurić bio meta i 2015-e ?

Prema njenim riječima, njen muž joj je tada kazao da ima problem, da je došlo do pucnjave kod ZIKS-a dok su zatvorenici šetali u krugu zatvora i da je siguran da je on bio meta. Navodi da on tada nije bio u poluotvorenom odjeljenju zatvora. Dodaje da joj je on kazao da su tada svi zatvorenici sklonjeni i da je policija tražila čaure ali ništa nije našla.

Ona je kazala da okrivljene ne poznaje lično, ali da je za Pavićevića čula jer joj je muž ispričao da je on pomogao 2006. godine momku koji je pucao na njega da pobjegne. Tvrdi da joj je tada objasnio da se radi o osobi koja se preziva Stevović i koja je kum Pavićeviću.

Na njenu izjavu da za to niko nije odgovarao, prvooptuženi je kazao da je on nakon 15 minuta od te pucnjave priveden u policiju gdje je zadržan dva dana. Nakon toga je, kako tvrdi, pušten jer nije bilo osnova za dalje zadržavanje.

Vrijeme na resiveru od kamera “neispravno”

Vlasnik restorana u kojem su kritičnog dana bili okrivljeni, Darko Radonjić u svojstvu svjedoka je kazao da su mu radnice saopštile da su u lokal bili gosti koji su se čudno ponašali.

Kako tvrdi, pošto je odlučio da na kamere vidi ko su ti gosti prišao je resiveru i uočio da je vrijeme neispravno, da je pomjereno za oko 45 minuta unaprijed u odnosu na realno.

Kada je vidio osobe na snimku, za koje tvrdi da su bili optuženi, uočio je da nisu ništa uradili što bi bilo na štetu lokala.

Prema njegovim riječima, nakon par dana inspektor je došao u njegov lokal i pitako ga ima li nadzorne kamere jer su se pojavile neke osobe koje su interesantne za policiju.

Kako tvrdi, dao je i snimak kamera i fiskalni i nefiskalni račun  koji su izdati okrivljenima, inspektorima kako bi se vještačenjem utvrdilo tačno vijeme njihovog boravka u lokalu.

Naglasio je da kada je uočio da je vrijeme neispravno, podesio je na resiveru od video zapisa realno vrijeme. Ističe da to nije uticalo na vrijeme koje je prikazano na snimcima koji su snimljeni u “nerealnom” vremenu. Kako objašnjava, na njima je i dalje prikazano vrijeme koje je  oko 45 minuta u plusu u odnosu na realno.

Danas se nisu pojavile uredno pozvane Dragana Tomašević i Radojka Pavićević, koje su bile pozvane u svojstvu svjedoka. One su na prethodnom ročištu saopštile da uprkos pozivu i objašnjenju zbog čega se tada suđenje odložilo, neće više dolaziti.

Tada im je sudija Dragoje Jović kazao da je jedan od članova Vijeća doživio smrtni slučaj u porodici i da zbog toga nisu u punom sastavu.

Sudja je odlučio da će naredni put njihovo prisustvo biti omogućeno prinudno, angažovanjem policije.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com