PODGORICA: Porodica s Konika zimu provodi u baraci, djecu ujedaju pacovi - Volim Podgoricu

PODGORICA: Porodica s Konika zimu provodi u baraci, djecu ujedaju pacovi

Burim Bečaj sa porodicom živi na rubu egzistencije u podgoričkom romskom naselju Vrela Ribnička na Koniku blizu deponije. Zimu će, sve su prilike, provesti u trošnoj i hladnoj baraci, uprkos oskudnom grijanju.

Od 13 djece, tri petomjesečne bebe su skoro bile u bolnici, a alarmantno je da je jednu od tri bebe izujedao pacov u predjelu genitalija.

Druge dvije su bile pod nadzorom ljekara zbog teskih respiratornih infekcija prozrokovanih nehigijenom i izuzetno teškim uslovima života.

Bebe su u međuvremenu zbrinute i nalaze se u jednoj hraniteljskoj porodici.

Porodica Bečaj još uvijek nema nikakvu socijalnu pomoć,osim lične invalidnine koju prima jedno od djece oboljelo od cerebralne paralize.

Starija djeca su upisana u skolu, ali zbog velike nemastine i nedostatka odjece i obuce, nisu u mogucnosti da istu pohađaju.

Burim se zato obraća za pomoć preko Banke hrane i moli sve ljude dobre volje da mu pomognu donirajući hranu, sredstva za higijenu, odjeću, obuuću, jorgane i drva.

Burima možete kontaktirati na broj telefona 069 271 812.

www.cdm.me

2 komentara

  1. Dude.. I am not much into reading, but somehow I got to read a lot of articles on your blog. Its amazing how interesting it is for me to check out you extremely often.

  2. A few things i have constantly told people is that when searching for a good on-line electronics retail outlet, there are a few variables that you have to remember to consider. First and foremost, you need to make sure to choose a reputable as well as reliable retail store that has got great opinions and scores from other shoppers and business world professionals. This will make sure that you are getting along with a well-known store that can offer good assistance and assistance to their patrons. Thank you for sharing your notions on this weblog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com