Home / NOVOSTI / Hronika / UHAPŠEN PODGORIČANIN: Bacio bombu na terasu kuće na Koniku
FOTO: Ilustracija

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Bacio bombu na terasu kuće na Koniku

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode bezbjednosno interesantno lice B.G. (33) iz Podgorice zbog postojanja osnova sumnje da je u oktobru počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Naime, Dežurna služba CB Podgorica je, 12.10.2017.godine, oko 00.30 časova obaviještena da je  nepoznato lice bacilo eksplozivnu napravu, ručnu – bombu, na terasu prvog sprata porodične kuće u vlasništvu A.B, koja se nalazi u naselju Konik. Usljed dejstva eksplozije nastala su oštećenja na kući. Nije bilo povrijeđenih lica.

 

Odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo policijski službenici su u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca izvršili kriminalistički uviđaj. Tokom vršenja kriminalističkog uviđaja sa lica mjesta izvršenja krivičnog djela izuzeti su tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

 

Službenici CB Podgorica su raspolagali operativnim saznanjima o počiniocu i u kontinuitetu su preduzimali mjere i radnje koje su rezutirale rasvjetljavanjem predmetnog krivičnog djela.

 

Nakon završenih procedura i dobijenih nalaza iz Forenzičkog centra, potvrđena su sumnje da je B.G. počinilac ovog krivičnog djela.

 

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici policijski službenici su izvršili pretres kuće koju koristi B.G.

 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u  Podgoricu koji je naložio da se B.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Check Also

Ubistvo 15-mjesečne bebe u Podgorici: Odloženo suđenje Šišiću i Jovanović

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. Titoopet lazeshhh

    Blago nama sa DPSom… Unistili su i ime i cast i obraz Crne Gore. Stvorili privatnu prciju, poligon za izivljavanje i orgijanje najgorih famelja Crne GOre. Najgore famelje su opkupljene u ovbom trenutku oko DPS kvazipartije. DPS je totalitarna sekta, interesna grupa, kriminogena organizacija.. Ljudi moramo ih skidat!!!!! Ili nas nece bit. Mi ili ON!!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *