Izložba fotografija “Kina – portreti pejzaža” - Volim Podgoricu

Izložba fotografija “Kina – portreti pejzaža”     

 

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore u partnerstvu sa Centrom savremene umjetnosti organizuje otvaranje izložbe fotografija Kina – portreti pejzaža, autora prof. dr Saše  Popovića, u četvrtak, 7. decembra, u 19.00 sati, u galeriji Kub Centra savremene umjetnosti (park Petrovića).

Na otvaranju će govoriti ambasador Narodne Republike Kine Cui Zhi Wei, direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, doc. dr Milena Đukanović i istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić.

Saša Popović je fotograf orijentisan na prirodu i životinjski svijet. Imao je osam samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu i značajn broj zajedničkih izložbi. Časopis za kulturu fotografije ReFoto uvrstio je njegovu fotografiju među 100 najboljih fotografija objavljenih u periodu 1996-2013. Popović je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

„Autor je na fotografijama uspio da dočara onaj jedinstveni samozaboravni, stapajući trenutak doživljen u susretu sa prirodom, njenom veličanstvenom nepreglednošću, sažimajući univerzum u poetizovanu pojavnost“, kaže istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić za stvaralaštvo Popovića u katalogu ove izložbe.

Izložba je dio misije Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, koji je osnovan sa ciljem promocije kineskog jezika i kulture, kao i razvoja prijateljskih odnosa između Crne Gore i Narodne Republike Kine.

Izložba će biti otvorena do 28. decembra 2017. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com