Martin Matijašević u Atini pravio narko-carstvo: Nađen kokain u vrijednosti 15 miliona eura - Volim Podgoricu

Martin Matijašević u Atini pravio narko-carstvo: Nađen kokain u vrijednosti 15 miliona eura

Vrbašanin Martin Matijašević (33) uhapšen je u Atini, a sumnja se da je radio zajedno sa izvjesnim Ivanom, zvanim Porše, s kojim je trebalo da proda čak 136 kilograma kokaina, čija je vrijednost procijenjena na oko 15 miliona eura!

Osumnjičeni Matijašević je u pritvoru u prijestonici Grčke, a utvrđeno je da je droga koja je prokrijumčarena iz Južne Amerike bila namijenjena ljudima iz atinskog džet-seta.

U bilježnicama zaplijenjenim kod uhapšenog Martina Matijaševića evidentiran je 31 kupac, čija imena je ručno pisao, ali ih mediji u Grčkoj za sada nisu objavili.

Očekuje se da objavljivanje tih imena, tačnije kupaca kokaina izazove pravi zemljotres u atinskom džet-setu.

Identitet glavnog prodavca, Ivana zvanog Porše, još je enigma.

Ono što je za sada poznato jeste da su Ivan i Martin, prema pisanju atinskih medija, namjeravali da u luksuznim djelovima grčke prijestonice oforme svoje narko-carstvo: kupe kuće i stanove, u kojima bi kokain skladištili i prodavali. Osim toga, kupovina nekretnina bila bi i pranje para zarađenih od prodaje narkotika.

Akcija razotkrivanja i hapšenja Martina Matijaševića započela je pre dvadesetak dana, kada su atinska policija i tužilaštvo od anonimnog izvora dobili informaciju da stranac od oko 30 do 35 godina, visok, mršaviji, tamne puti koji stanuje u oblasti Varkiza prodaje velike količine kokaina.

Ove informacije nadležnima je ispričao anonimni izvor čiji je identitet zbog velikog straha za njegovu bezbjednost strogo čuvana tajna.

Kako je ispričao, Martin je član međunarodne kriminalne organizacije koja uvozi kokain iz Latinske Amerike. Pored toga, podaci dobijeni od anonimnog izvora ukazivali su da Martin kokain prodaje za 40.000 eura po kilogramu.

Nakon provjere dobijenih informacija, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv droge, u subotu po podne upali su u luksuzan stan u Varkizi, u kome je živio Matijašević i uhapsili ga.

U stanu koji je bio i skladište nađeno je i oduzeto 124 paketa kokaina, ukupne mase 136 kilograma, čija je vrijednost na ilegalnom tržištu oko pet miliona eura.

Pored droge, policija je zaplijenila 12.830 evra, kao i automobil i bicikl, četiri mobilna telefona, dva toplotna skrinkera i veliki broj najlonskih pakovanja za ljekove.

Za sada nema informacijama koliko je osumnjičeni Matijašević dugo boravio u Atini, ali se u medijima spominje da je u posljednja dva mjeseca tamo živio.Takođe, nije poznato ni koliko je često ulazio u Grčku jer, iako je imao srpski pasoš, mahom je putovao sa hrvatskom putovnicom, a kako su obje zemlje članice Evropske unije, ti ulasci se ne evidentiraju.

U rodnom gradu Martina, Vrbasu, komšije pričaju da njega skoro nisu vidjeli, ali da nisu ni slutili čime se Vrbašanin sada bavi.

Mediji u Grčkoj su objavili i hrvatski pasoš, kojim je Matijašević putovao mahom u zemlje Južne Amerike. Sudeći po pečatima u putovnici, omiljena destinacija mu je bila Ekvador, mada je putovao i u Brazil, i to preko Madrida i Amsterdama. Vjeruje se da se upravo u Ekvadoru i Brazilu susretao sa južnoameričkim trgovcima kokainom, s kojima je dogovarao isporuke.

Na pojedina od tih putovanja kretao je sa beogradske vazdušne luke – Aerodroma „Nikola Tesla“.

1 komentar

  1. We’re a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your site offered us with helpful information to paintings on. You have done a formidable process and our whole group can be thankful to you.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com