PODGORICA: Prijaviću svaki slučaj korupcije u Kliničkom centru! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Prijaviću svaki slučaj korupcije u Kliničkom centru!

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), Zorica Kovačević, kazala je da će tužilaštvu lično procesuirati svaki primjer korupcije u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji.

Ona je, gostujući u emisiji Radio ordinacija na Radiju Crne Gore, istakla da joj ne pada napamet da zaštiti bilo koga ko od pacijenata traži novac za zdravstvene usluge.

Zorica Kovačević

Tvrdi i da se tako nešto nije desilo u posljednjih godinu dana, otkad se nalazi na čelu KCCG.

“Pozivam svakog ko ima primjer korupcije, da dođe, obećavam ću to lično procesuirati tužilaštvu. Ne pada mi napamet da bilo koga zaštitim”, rekla je Kovačević, uz napomenu da će javno obznaniti svaki primjer koruptivnog ponašanja ljekara.

Kovačević je rekla i da je menadžment najveće zdravstvene ustanove u zemlji zadovoljan rezultatima rada u posljednjih godinu dana.

Istakla je da su radili “odgovorno i pošteno”.

“Za neke reforme potrebno je vrijeme, nadamo se da će naredna godina biti još uspješnija”, rekla je Kovačević, uz očekivanje da će i građani osjetiti boljitak.

Govoreći o tome je li bilo opstrukcija u radu, Kovačević je istakla da tako nešto nije osjetila. Kazala je da svaka reforma zahtijeva dodatno vrijeme, uz ocjenu da ljudi teško podnose promjene.

Projekat elektronskog zakazivanja će, kako je rekla, trpiti izmjene i dopune tokom čitavog svog bitisanja, odnosno sve dok ne zaživi u pravom smislu.

“Poslije četiri mjeseca uradili smo analizu. Zabrinjava nas veliki broj pacijenata koji ne dolaze na zakazane preglede. Od preko 9,5 hiljada zakazanih pregleda, došlo je nešto preko šest hiljada u posljednjoj sedmici”, rekla je Kovačević.

Iz mjeseca u mjesec, kako je rekla, propada 14.000 slobodnih termina za pregleda.

Direktorica KCCG je rekla da “nemamo toliko prigovora kod ombudsmana kad je riječ o zakazivanjima”.

A kad je u pitanju novi kadar, Kovačević je rekla da će do kraja 2020. godine stići preko 100 ljekara specijalista, a samo naredne godine stići će ih 50.

Komentarišući izjavu jednog izabranog ljekara da je sistem elektronskog zakazivanja promašaj, Kovačević je rekla da je u početku bilo dosta nerazumijevanja.

“Treba da otklanjamo sve što ne valja, nema nazad. Reformu moramo da dovedemo do kraja, biće benefita i za izabrane doktore i za pacijente”, uvjerena je Kovačević.

Govoreći o novoj opremi u KCCG, Kovačević je istakla da će do kraja nedjelje biti donijeta odluka o nabavci aparata za zračenje.

Kazala je da je zadovojna načinom na koji je sprovedena tenderska procedura za nabavku opreme, poručujući da je sve bilo transparentno.

Portal RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com