Sud odbio optužbe protiv Darka Šarića - Volim Podgoricu

Sud odbio optužbe protiv Darka Šarića

Viši sud u Beogradu je, zbog apsolutne zastarjelosti krivičnog gonjenja, odbio sve optužbe protiv Darka Šarića kojima se teretio za podstrekavanje bosanskih i hrvatskih organa da mu izdaju lična dokumenta na ime Tomislav Savatović.

Odlukom je potvrđen dio presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu iz jula ove godine kojom je odbijena optužba protiv Šarića za dva krivična djela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Optužba je odbijena zbog nastupanja apsolutne zastarjelosti krivičnog gonjenja 18. oktobra ove godine, nakon donošenja prvostepene presude, a prije nego što su spisi predmeta dostavljeni Višem sudu na postupanje, navodi se u saopštenju suda.

Šariću se u Specijalnom sudu sudilo po optužbama da je organizator kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz država Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, i da je sa saradnicima “prao pare” u Srbiji.

Kada je riječ o slučaju falsifikovanih dokumenata, on je bio optužen da je dvije godine prije pokretanja akcije “Balkanski ratnik” i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu BIH, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.

Šarić se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora od hapšenja 2014. godine, kada se nakon višegodišnjeg bjekstva predao organima Srbije.

(Večernje Novosti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com