Početna » SPORT » Košarka » GREG POPOVIĆ: ,,Nijesam ja Srbin, ja sam Crnogorac”

GREG POPOVIĆ: ,,Nijesam ja Srbin, ja sam Crnogorac”

Šira nekošarkaška javnost za Igora Kokoškova je čula prije nešto više od deceniju i po kada je postao prvi neamerički član stručnog štaba jednog NBA tima. Postao je prvi neamerički trener koji je osvojio NBA ligu, pa prvi na Ol-star utakmici, a sa Slovenijom je u septembru došao do titule prvaka Evrope, savladavši u finalu Srbiju u Istanbulu.

Ali iza tog CV-ja, krije se životna priča jednog mladića u uniformi JNA kome se zbog saobraćajne nesreće dok se rušila zemlja, srušio san da postane košarkaš.

U velikom intervjuu za Nedeljnik, Igor Kokoškov, sadašnji trener u Juti, govorio je o svom životu, danima u JNA u vrijeme raspada zemlje, o saobraćajnoj nesreći zbog koje je prekinuo igračku karijeru, o američkom snu, susretima sa najvećim imenima košarke, ali i predsjednikom SAD Džordžom Bušom.

Jedan od tih susreta je bio i sa Gregom Popovićem. Kokoškov je za Nedeljnik ispričao jednu interesantnu anegdotu:

“Radio sam za Larija Brauna, a Popović je bio pomoćnik Braunu. Kvin Snajder, moj sadašnji trener, radio je u San Antoniju. Imamo mnogo zajedničkih prijatelja. Grega sam upoznao 2001. godine, bio sam u Klipersima i igrali smo u ‘Alamo domu’, to je impresivna građevina koja služi i za rodeo. Još je igrao Dejvid Robinson, a Dankan je drugu godinu dominirao u NBA. Poslije utakmice Popović je došao da se javi Alvinu Džentriju, treneru Klipersa. I ja, mlad i lud, priđem Gregu, pozdravimo se, i ja kažem: ‘Vi ste dobar trener zato što ste Srbin.’

A on se onako brecne i kaže: ‘Nijesam ja Srbin, ja sam Crnogorac.’ Kažem ja: ‘Pa dobro, to je isto.’

A on: ‘I nijesam dobar trener, nego imam Tima Dankana u timu.'”, ispričao je Kokoškov.

Check Also

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima ali mjestimično i kiša ili pljusak praćen grmljavinom, uglavnom tokom ...

Istražitelji posjetili prostorije RTV Pljevlja, ovo je najvjerovatnije uzrok požara

Danas su prostorije RTV Pljevlja posjetili istražitelji, na osnovu čijih će se nalaza znati tačan ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *