Organizuju sastanak prije prekida bojkota - Volim Podgoricu

Organizuju sastanak prije prekida bojkota

Demokratski front (DF) vjerovatno će organizovati sastanak sa dijelom opozicije, iako je većina opozicionih partija odbila njihov poziv na pregovore o  zajedničkom djelovanju.

Demokratski front je ranije pozvao ostatak opozicije na pregovore o zajdničkom djelovanju, ali su njihov predlog podržali samo lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i poslanik Aleksandar Damjanović.
Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” u tom političkom savezu razmatraju da organizuju  sastanak, i pored nezainteresovanosti većeg dijela opozicionih partija.

“Izražavamo zadovoljstvo što su  Damjanović i predstavnici Ujedinjene Crne Gore pozitivno odgovorili na naš predlog, jer to znači da je  u ovom trenutku 21 poslanik  spreman da se vrati u parlament. Vjerovatno ćemo organizovati sastanak sa njima trojicom, a ostavljamo mogućnost da se još neko od poslanika predomisli do sjutra, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Fronta.

Čelnici Demokratskog fronta su pozvali  ostatak opozicije na pregovore o zajedničkom djelovanju, navodeći da bojkot nije dao očekivane rezultate i da treba razgovrati o novim oblicima saradnje. Oni su poručili da će se trajno vratiti u parlament ukoliko ostale partije odbiju pregovore. Pokret URA i  Socijalistička narodna partija (SNP) njihov poziv su nazvali ultimatumom, dok Demokrate nijesu željele da ga komentarišu.

Član predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović smatra da poziv Fronta ne ostavlja  ni promil mogućnosti da bilo ko iz građanske opozicije pozitivno odgovori na inicijativu.

“U značajnom dijelu tih postupaka oni idu na ruku Demokratskoj partiji socijalista (DPS). Kao što vidimo, njihova programska politička zalaganja na neki način povampiruju duhove prošlosti, vraćanje na nacionalni koncept, zalaganje za ukidanje građanskog koncepta Crne Gore”, kazao je  Vujović za radio “Slobodna Evropa”, dok je metodolog Miloš Bešić kazao da DPS-u odgovora povratak Fronta.

“Te dve grupacije navikle su da igraju svoju igru, a svi drugi koji ulaze u tu igru prosto im smetaju. Tako da će to biti jedna podijeljena, ‘na ivici žileta’ situacija u parlamentu u kojoj će DPS, budući da ima većinu, najveći deo svojih zakona i predloga uspjeti da progura. Verovatno će i u par nekih stvari izaći u susret DF-u kako bi im ukazao kooperativnost”, smatra Bešić.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com