Podgorički Aerodrom dočekao milionitog putnika - Volim Podgoricu

Podgorički Aerodrom dočekao milionitog putnika

Prvi put u istoriji, Aerodrom Podgorica prešao je cifru od milion opsluženih putnika.

Milioniti putnik Igor Perišić, stigao je avionom Austrian Airlinesa iz Beča a ispred aviona sačekao ga je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, direktor Aerodroma Podgorica Dragan Milanović kao i direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.

Tom prilikom gospodinu Perišiću, koji više od 15 godina živi u Švajcarskoj a došao je da posjeti porodicu, uručen je vaučer za vikend u prestižnom hotelu Hilton, crnogorska vina kao i monografija Crne Gore.

„ Izuzetno mi je zadovoljstvo što je nakon tivatskog i podgorički aerodrom prešao tu magičnu brojku od milion opsluženih putnika. Ovo je uspjeh svih nas a prije svega želim da se zahvalim radnicima Aerodroma Podgorica koji tokom cijele godine rade kako bi se naš svaki putnik osjećao i komforno i bezbjedno. Godina na izmaku je godina rekorda ali s obzirom na najave, 2018-ta će je nadmašiti”, kazao je Orlandić.

Radak Kukavičić je izjavila da od povezanosti Crne Gore sa drugim destinacijama zavisi uspješnost turističke sezone i dalji razvoj Crne Gore kao turističke destinacije.

“Preko aerodroma povezani smo sa sve više destinacija, promet putnika i promet aviona imaju dvocifren rast a rast čarter saobraćaja me posebno raduje. Sve se to reflektuje na samu turističku sezonu-za prvih 10 mjeseci Crnu Goru je posjetilo preko milion i 900 hiljada turista a ostvareno je 11 miliona 440 hiljada noćenja”, kazala je ona.

Od početka godine na oba crnogorska aerodroma opsluženo je 2 110 000 putnika a obavljeno je preko 13 hiljada letova.

“Očekujemo do kraja godine oko 2 200 000 opsluženih putnika, što je za oko 315 000 više nego 2016.godine”, kazali su predstavnici Aerodroma.

CdM

2 komentara

  1. I discovered your weblog site on google and examine a couple of of your early posts. Proceed to keep up the very good operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. In search of ahead to studying more from you afterward!? I’m typically to running a blog and i actually admire your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your site and hold checking for brand new information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com