Početna » NOVOSTI » RUSKA VOJSKA SAOPŠTILA: Sirija je potpuno oslobođena od Islamske države

RUSKA VOJSKA SAOPŠTILA: Sirija je potpuno oslobođena od Islamske države

Misija ruske vojske u Siriji “je završena” i sirijska teritorija je “potpuno oslobođena” od Islamske države, objavilo je rusko ministarstvo odbrane, prenijela je agencija Rojters.

“Misija ruske vojske da uništi naoružanu terorističku grupu je završena”, objavilo je ministarstvo na susretu sa novinarima dodajući da danas “nema nijedan lokalitet ni regija u Siriji pod nadzorom Islamske države”.

“Sirijska teritorija je totalno oslobođena od pripadnika ove terorističke organizacije”, dodao je general Sergej Rudskoj iz ruskog glavnog štaba na susretu sa novinarima.

Prema Rudskoju vazdušni udari “bez presedana” vođeni su poslednjih dana u području Bukamala, posljednjeg važnog lokaliteta u rukama Islamske države, sa ruskim avionima koji su svakodnevno brojali 100 vazdušnih izlaza i 250 udara, prenosi agencija Hina.

Specijalne ruske snage takođe su bile aktivne vodeći vazdušne udare i “uništavajući najsmjelije vođe grupe boraca iza neprijateljskih linija”, rekao je on.

 (Vijesti)

Check Also

Alina Zagitova donijela prvo zlato Rusiji u Pjongčangu

Ruska takmičarka Alina Zagitova osvojila je danas zlatnu medalju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim ...

Knežević: Znate gdje sam, neću da bježim u Rusiju i Srbiju

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da se neće dobrovoljno odazvati pozivu ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *