Advokat Jovanović i Knežević traže izuzeće sutkinje i predsjednika suda - Volim Podgoricu

Advokat Jovanović i Knežević traže izuzeće sutkinje i predsjednika suda

Tok suđenja:

9:42 Pretres se prekida, nastavak je zakazan za  13. decembar, u devet časova.

9:37  “Tek u aprilu, kada mi izlazimo sa dokumentima, Aleksandar Sinđelić postaje Saša. O svemu ovome je bio upoznat predsjednik suda Boris Savić i krio je to”, dodao je Knežević o navođenju razloga za izuzeće Savića iz sudskog postupka, “Pristrasnost predsjednika Vijeća ogleda se i u tome što nije dozvolila da moj branilac postavi pitanja svjedoku saradniku.”

9:35  Optuženi Knežević se pridružuje zahtjevu advokata za izuzeće Mugoše i predsjednika suda.

“Budžet suda se rapidno puni kažnjavanjem advokata odbrane, dok nijednom nijeste reagovali na ponašanje specijalnog tužioca. Ja znam da vi njega ne možete da kaznite, ali možete da ga udaljite i sudnice i obavijestite vrhovnog državnog tužioca o njegovom ponašanju”, dodaje Knežević, “Predsjednik Vijeća drži naše pasoše, oduzeo nam ih, zbog čega smo onemogućeni da se bavimo našim poslom. Vi znate da nemamo namjeru da bježimo iz Crne Gore i da smo živo zainteresovani da ostanemo u političko-sudskoj borbi koju vodimo protiv ovog režima.”

9:31 Optuženi Milan Knežević navodi da mu je sutkinja juče rekla da se optuženi u pritvoru nalaze zbog “njega i njegovih opstrukcija”.

“Jučerašnjom zamjenom teza vi ste željeli da prebacite ovo na mene i kolegu Mandića, kao što to radi svjedok saradnik. Sud je taj koji ih drži u pritvoru, a ne mi”, kazao je, između ostalog, Knežević.

9:25 Advokat Jovanović kazao je da je sutkinja pokazala pristrasnost u sudnici, budući da “drži lekcije” njemu i advokatu Bulatoviću i kažnjava ga, a da nije reagovala kada je tužilac pocijepao službeni dokument u sudnici.

“Tražim izuzeće sutkinje, ne članova vijeća, jer ovo danas što je predsjednica vijeća pročitala pokazuje njenu pristrasnost. Nijesam iznenađen , ali jesam šokiran ovim što sam čuo, i tražim izuzeće suda jer je on involviran u ovaj postupak donošenjem rješenja o kojem smo govorili”, kazao je advokat Jovanović.

9:23  Sud je kaznio advokata Bulatovića sa 1.000 eura zbog “narušavanja dostojanstva i autoriteta suda svojim komentarima”

9:20 Sud odbija i primjedbe advokata Đorđa Bulatovića.

“Ovakve primjedbe imaju karakter uvreda sudu”, navela je sutkinja. .

9:11 Sud odbija primjedbe advokata Miroja Jovanovića na zapisnik suda. Sutkinja Suzana Mugoša navodi da je branilac zloupotrijebio svoje izlaganje za primjedbe.

“Nije branilac taj koji će cijeniti šta je bitno, a šta nije za zapisnik.”, navela je, između ostalog, sutkinja.

Suđenje optuženima u slučaju pokušaja “državnog udara” nastavljeno je danas u podgoričkom Višem sudu.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Saša Sinđelić tvrdio je juče da niko nije uticao na njegovu izjavu, ali i da ne bi dolazio da svjedoči da je znao “da će biti ovako”.  Svjedok saradnik u predmetu za terorizam u pokušaju to je kazao odgovarajući na pitanja optuženog Bratislava Dikića, nekadašnjeg komandanta srpske Žandarmerije.

Vijesti

2 komentara

  1. These are very inspiring – reminds me again that i must sort out something a bit more special for my own blog! I particularly like Brian jeremys design. Good post, thanks.

  2. Thanks for every other wonderful article. Where else may anybody get that kind of information in such a perfect method of writing? I have a presentation next week, and I’m at the look for such info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com