Agencija za sprečavanje korupcije: Vulević opet nije prijavio imovinu - Volim Podgoricu

Agencija za sprečavanje korupcije: Vulević opet nije prijavio imovinu

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je odbornik DPS-a u Skupštini glavnog grada, Milan  Vulević , prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer u Izvještaju o prihodima i imovini za 2016. godinu nije prijavio nepokretnosti koje posjeduje.

Riječ je o pomoćnim zgradama od 37 i 11 kvadrata, objektu u izgradnji od 334 kvadrata, pašnjaku 4. klase od 524 kvadrata, dvorištu od 500 kvadrata, vrtovima 3. klase od 1.142 i 346 kvadrata , koje su upisane na njegovo ime.

Vulević  nije dostavio podatke ni o prihodima koje je ostvario po osnovu imovine/imovinskih prava u Društvu za proizvodnju, promet i usluge “Bobi komerc”, ostvarene u periodima od januara do februara i marta do decembra u iznosu od po 2.000 eura.

U odluci ASK, donesenoj 21.novembra, se navodi da  Vulević  nije prijavio ni teretno motorno vozilo marke ‘pežo partner’, registrovano na njegovog sina Srđana.

Nepotpuni su, kako se navodi, i podaci koji se odnose na akcije u UTIP-u Crna Gora (5.900), Dekor AD Rožaje (4.000), Duvanskom kombinatu u stečaju(15.830), Elektroindustriji “Obod” u stečaju (16.163) Vektri Boka u stečaju (4.000) TP Izbor Bar (39.545), Luci Bar (1.838), opštegrađevinskom Gorica u stečaju (933), 13.jul Plantaže (24.542) i Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (789), koje su upisane na njegovo ime.

Vulević  je u usmenoj raspravi, održanoj u Agenciji, izjavio da nije znao da je potrebno da prijavi pomoćne objekte, s obzirom da je u Izvještaju o prihodima i imovini prijavio kuću koja je građena još 1965. godine, kao i sami pomoćni objekti.

Što se tiče predmetnih akcija,  Vulević  je naveo da su firme u kojima ih posjeduje većinom likvidirane, te da je dio akcija iz pojedinih firmi prodao na berzi 2007.godine. Prihode u Društvu “Bobi komerc”, kako je naveo, nije prijavio, jer se firma vodi na njegovu suprugu, sa kojom faktički ne živi u zajednici.

Što se tiče vozila,  Vulević  je, kako se navodi u izvještaju ASK, izjavio da je previdio da ga prijavi, jer je njegova vrijednost oko 1.000 eura.

Agencija je, kako se navodi u odluci, na osnovu uvida u izvod Centralne depozitarne agencije 31. novembra utvrdila da  Vulević  posjeduje pomenute akcije, na osnovu čega proizilazi da su njegovi navodi neosnovani.

ASK je nedavno utvrdila da je  Vulević  prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer je i nakon isteka zakonom propisanog roka, istovremeno sa javnom funkcijom obavljao i dužnost izvršnog direktora u privrednom društvu “Drvoimpex – MilbexTrade”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com