DEMOKRATE: Gdje su bolnice, škole, vrtići u budžetu, a ima 5 miliona za Montenegro Airlines - Volim Podgoricu

DEMOKRATE: Gdje su bolnice, škole, vrtići u budžetu, a ima 5 miliona za Montenegro Airlines

 

Saopstenje Demokrata povodim državne pomoći nacionalnoj aio kompaniji prenosimo u jelosti:

“Flomaster partija se javila da sa par razbacanih trougao misli pokuša da razvodni i relativizuje ono što su nepobitne činjenice iznijete na današnjoj pres konferenciji Demokratske Crne Gore. U 3 pasusa sasopštenja, osim besramne zamjene teza, koja ne bi prošla ni kod prvačića, ne uspjesmo da pročitamo: koja činjenica koju su danas saopštili potpredsjednica Popović i poslanik Šaranović nije tačna?

Očigledno vas je zaboljela živa istina – gdje su bolnice, škole, vrtići u budžetu? Kako se bez stezanje kaiša na posljednju rupu, i to na kaišu onih najugroženijih, može shvatiti ukidanje naknada za majke, povećanje PDV, povećanje i uvođenje akciza? Kako se osim kao krajnje licemjerje i pokušaj vrijeđanja inteligencije građana može razumjeti vaša navodna briga za socijalno najugroženije, u koju svrhu opredjeljujete jedan jedini milion eura za subvencije za električnu energiju, dok u istom rebalansu budžeta, izdvajate 5 miliona eura za Montenegro Airlines, koju ste vi napravili rupom bez dna? Dakle, samo ovom prilikom 5 puta više za saniranje samo jednog dijela duga aviokompanije u odnosu na sve socijalno ranjive građane u Crnoj Gori. To se zove DPS pravda. To se zove – za Mila, Duška, Aca, Brana, Veska, Dragana, Sveta i ostale može sve i ima u svako doba, da ne fali, i to iz državnog budžeta, a za ostale smrtnike u ovoj državi, od kojih se taj isti budžet najviše i puni, ima samo na kašičicu, kako bi se zamaskirala davanja ovim prvim. Sramno da sramnije teško da može. Možda jedino bezobraznije jeste uzimanje u usta plata i prebacivanje nekome na toj temi, ako se zna da je samo Miško Vuković za 30 godina mlaćenja prazne slame u Parlamentu zaradio milionče od plata i ostalih „prinadležnosti“, a da su funkcioneri, te poštenjačine iz DPSa, među kojima je dobar dio i onih koji su „odručili“ da se majkama ukinu naknade, za ovih 28 godina prihodovali samo na zarade preko 200 miliona eura. Da ponovimo – 200 miliona eura.

Eee, gdje bi nama bio kraj da ste vi samo malo „demagozi“ kao što su to Demokrate, pa da ste se ikad odrekli i jednog jedinog eura koji vam pripada u korist budžeta i građana. Ne, kod vas imamo obrnut slučaj. Vi ste na svakom koraku prisvajali i ono što vam ne pripada. No, evo vam prilika – potpišite formular koji su spremni da potpišu svi poslanici Demokrata i odreknite se poslaničkih plata. Ajte, dobrotvori i „odruči – priruči“ mašinerijo”, navode Demokrate.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com