Dinoša vjeruje da će Skupština Kosova ratifikovati sporazum sa CG - Volim Podgoricu

Dinoša vjeruje da će Skupština Kosova ratifikovati sporazum sa CG   

Ambasador Crne Gore na Kosovu Ferhat Dinoša vjeruje da će Skupština Kosova do kraja godine ratifikovati sporazum o demarkaciji između Crne Gore i Kosova koji su predstavnici dvije Vlade potpisali 2015. godine u Beču.

Dinoša je u razgovoru za RTK2 ponovio stav Crne Gore da je za Crnu Goru demarkacija završen posao i da će strplivo čekati da kosovske institucije ratifikuju Sporazum.

“To bi apsolutno dalo zamaha inteziviranju dobrih odnosa između dvije zemlje ali i projektima koji čekaju Kosovo na njegovom putu demokratskog razvoja”, tvrdi Dinoša.

Kad će se to desiti, Dinoša kaže da se ne može prognozirati.

“Ali pošto je najavjeno da će se Sporazum naći na dnevnom redu Skupštine do kraja mjeseca, hoću da vjerujem da će predstavnici građana Kosova shvatiti da je došlo vijeme da se to pitanje skine sa dnevnog reda, na način koji sugerišu svi prijatelji, ne samo mi, kao prijateljska susjedna zemlja, nego i predstavnici međunarodne zajednice koji sugerišu da se usvoji Bečki sporazum”, poručuje Dinoša.

On vjeruje da će predstavnici građana Kosova smoći snage da to učine prije Nove godine.

“Bio bi to i za nas i za mene lično kao predstavnika Crne Gore ovdje, ali, vjerujem, i za građane Kosova, najljepši novogodišnji poklon”, rekao je Dinoša.

  CdM/RTK

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com