POČINJE NEVRIJEME: Kiša, vjetar, snijeg, mećava, poledica, SLUŽBE U PRIPRAVNOSTI - Volim Podgoricu

POČINJE NEVRIJEME: Kiša, vjetar, snijeg, mećava, poledica, SLUŽBE U PRIPRAVNOSTI

Direktorat za vanredne situacije MUP-a uputio je nadležnim službama upozorenje da da podignu nivo operativne spremnosti zbog najavljenih meteoroloških prilika.

Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, u kome se navodi da se u periodu od subote pa narednih sedam dana na području Crne Gore očekuju nepovoljne vremenske prilike – obilnija količina kiše, sniježne padavine, jak vjetar, poledica – Direktorat za vanredne situacije MUP-a preko Operativno-komunikacionog centra 112, poslao je upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operativne spremnosti.

– Poziv je poslat svim opštinama, Upravi policije, svim službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, nacionalnim parkovima, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Elektroprivredi Crne Gore, Crnagoraput-u, kao i Upravi pomorske sigurnosti i Upravi za šume. U pozivu je data detaljna informacija o očekivanoj meteorološkoj situaciji, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj vremenskih neprilika, navodi se u saopštenju Direktorat za vanredne situacije MUP-a.

SPREMITE SE: Ova prognoza vam se neće svidjeti!

Za subotu je najavljeno  oblačno, na jugu i u centralnim predjelima sa umjerenom do jakom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na sjeveru sa susnježicom i umjerenim do jakim snijegom.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com