ŠEŠELJ MORA U HAG 13. DECEMBRA: Evo šta je poručio - Volim Podgoricu

ŠEŠELJ MORA U HAG 13. DECEMBRA: Evo šta je poručio

Lider Srpske radikalne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj kazao je danema namjeru da se vrati u Hag, gdje ga 13. decembra očekuje žalbena rasprava po oslobađajućoj presudi za ratne zločine, piše “Kurir”.

Šešelj je rekao da ga presuda i Tribunal više uopšte ne zanimaju, pa ni po cijenu života i da ga u Hag mogu odvesti “samo u lancima”.

Na pitanje o tome bi li se odlučio na samoubistvo, kao što je to uradio Slobodan Praljak, za čiji je postupak ranije rekao kako je “vrijedan poštovanja”, Šešelj je rekao da bi to učinio suptilnije, a “ne na prepad”.

“Ja to ne bih uradio na prepad, već polako i natenane, da ih mučim. Započeo bih štrajk glađu, i to javno, pred kamerama, dok ne ispune moje uslove. Ako ih ne ispune, oni znaju da sam spreman da idem do kraja. Znaju oni to i zato me se plaše.”, rekao je Šešelj, koji je tokom suđenja u Hagu već štrajkao glađu 28 dana nakon što su mu, zbog nepoštovanja suda, bili zabranjeni posjete porodice.

Šešelja 13. decembra u Hagu očekuje žalbena rasprava po presudi za ratne zločine.

Sud je saopštio da će, u slučaju da se Šešelj ne odazove na raspravu, njegove interese zastupati advokat po službenoj dužnosti.

Šešelja je haški sud prvostupanjskom presudom oslobodio krivice po svim tačkama optužnice za ratne zločine u BiH, Hrvatskoj i protiv vojvođanskih Hrvata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com