SPREMITE SE: Ova prognoza vam se neće svidjeti! - Volim Podgoricu

SPREMITE SE: Ova prognoza vam se neće svidjeti!

Meteorolog Branko Micev najavio je tokom dana pogoršanje vremenskih uslova u Crnoj Gori. Padaće kiša, a biće i snijega.

Micev je za sjutra najavio nestabilne vremenske prilike – kiša, pljuskovi, povremeni grmljavinski procesi, dok će na sjeveru, u višim planinskim predjelima biti susnježice i snijega sa jakim južnim vjetrom.

“U centralnim i južnim oblastima sjutra se očekuju mjestimično obilnije padavine, veća količina kiiše. U subotu naveče očekuje se prodor hladnog talasa sa sjevera Evrope, koji će zahvatiti i područje Crne Gore. Usloviće nagli pad temperature, osjetno zahlađenje, pa će u toku noću subote na nedjelju, u ranim jutarnjim satima u većini mjesta Crne Gore biće sniježnih padavina i na jugu. Samo u najnižim oblastima na jugu biće kiše”, rekao je Micev.

Na sjeveru će biti intenzivnije sniježne padavine, najavio je on.

“U nedjelju očekuje se kratkotrajno prestanak padavina, razvedravanje. Ali biće hladno”, rekao je Micev, navodeći da nas u nedjelju naveče očekuje novi kišni talas.

Nestabilne vremenske prilike i padavine zadržaće se tokom cijele naredne sedmice.

“13, 14. i 15. decembra u centralnim i južnim predjelima ponegdje se očekuju obilnije padavine, u pojedinim mjestima preko 100 litara na kvadratnom metru”, kazao je Micev.

Inače, danas će u Crnoj Gori biti umjereno do potpuno oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana i tokom noći se očekuju padavine.Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar južnih smjerova, tokom dana u pojačanju, krajem dana i tokom noći pojačan i jak, na udare i veoma jak.

Jutarnja temperatura od minus pet do osam, najviša dnevna jedan do 13 stepeni.

TVCG/rtcg.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com