SRAMNO: Poslali 34 radnika na ODMOR a onda im rekli da se NE VRAĆAJU i da nema para za plate! - Volim Podgoricu

SRAMNO: Poslali 34 radnika na ODMOR a onda im rekli da se NE VRAĆAJU i da nema para za plate!

Hotel “Queen of Montenegro” uskratio je pravo na rad za 34 radnika, koja su poslata na godišnji odmor, da bi nakon njegovog isteka dobili informaciju od pretpostavljenih da su neraspoređeni jer “posla nema”, saopštili su ti radnici.

-Nampominjemo da se radi o radnicima koji imaju ugovor na neodređeno i od kojih je većina tu bila i 2005. kada je hotel privatizovan, kada je sa oko 100 radnika kupljen od Vlade. Svojim radom smo decenijama doprinosili kvalitetu usluge i brojnim nagradama koje je hotel dobijao čime smo od njega napravili prepoznatljiv brend u svijetu turizma, istakli su radnici.

Poručili su da danas hotel prokišnjava, a “zidove ruiniranog zdanja nagriza vlaga”. Radnici su optužili firmu “Queen managment” za takvo stanje u ugostiteljskom objektu.

-S obzirom da je status radnika neriješen, a da smo od suvlasnika firme `Queen managment` Dragana Purka Ivančevića dobili odgovor da novca za plate i otpremnine nema, pitamo se od kojeg novca su isplaćivane otpremnine za dvadesetak radnika, koji su dobili zapošljenje u Hotelu Adria u iznosima od 10 do 40 i više hiljada eura i na osnovu čega su isplaćivane ljudima koji su dobili posao i nastavili da rade, a nama koji smo ostali bez ičega nije isplaćeno ništa, saopštili su radnici.

Oni su naglasili da su ostali na ulici u zimskom periodu, kada je mogućnost da se zaposle mala, a egzistencija njihovih porodica dovedena u pitanje.

rtcg.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com