VCG nabavlja helikoptere - Volim Podgoricu

VCG nabavlja helikoptere  

Ministar odbrane Predrag Bošković i novoimenovana ambasadorka Kanade u Crnoj Gori Ketlin Čaba potpisali su danas u Podgorici Memorandum o razumijevanju, koji predstavlja osnov za kreiranje pravnih okvira prema kojima Ministarstvo odbrane može pokrenuti postupak nabavke srednjih višenamjenskih helikoptera za potrebe Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore.

Bošković se zahvalio ambasadorki Čabi na ukazanoj sveobuhvatnoj podršci Kanade u domenu evroatlantskih integracija Crne Gore, te tokom sprovođenja neophodnih reformi sistema odbrane.

“On je posebno istakao značajan doprinos Kanade u stručnom usavršavanju pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, posebno u organizaciji kurseva stranih jezika”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je upoznao sagovornicu o aktuelnim projektima, kao i o planovima za dalji razvoj i modernizaciju crnogorskog odbrambenog sistema.

“On je naglasio da će se Crna Gora, kao NATO članica, snažno zalagati za obezbjeđivanje mira i stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope i na međunarodnoj sceni. Ministar je izrazio očekivanje da će dvije zemlje i u svojstvu NATO saveznica nastaviti da produbljuju bilateralne odbrambene odnose”, naveli su u Ministarstvu.

Ambasadorka Čaba izrazila je zadovoljstvo uspješno sprovedenim reformama koje su rezultirale članstvom naše zemlje u Alijansi, te naglasila da će Kanada nastaviti da podržava dalje procese modernizacije odbrambenog sektora Crne Gore, kao i kadrovsko usavršavanje zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

“Ona je izrazila uvjerenje da će članstvo Crne Gore u NATO dodatno utemeljiti stabilnost regiona, te naglasila da naša zemlja, kao pouzdan saveznik, na ravnopravnoj osnovi sa ostalim članicama doprinosi globalnom miru i bezbjednosti”, ističu u ovom vladinom resoru.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com