POLOMIO RUKU I PREMINUO ŠEST DANA KASNIJE: Ljekari odbacuju optužbe za smrt dječaka - Volim Podgoricu

POLOMIO RUKU I PREMINUO ŠEST DANA KASNIJE: Ljekari odbacuju optužbe za smrt dječaka 

Radenko je 2. oktobra prošle godine polomio ruku i prvo je primljen u Opštu bolnicu Loznica. Stanje mu se pogoršalo i preminuo je u Beogradu šest dana kasnije

Branioci dvojice ljekara iz Instituta za majku i dijete u Beogradu osumnjičenih za smrt malog Radenka Nikodinovića dostavili su Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici primjedbe na nalaz sudskomedicinskog vještačenja sudskomedicinskog odbora novosadskog Medicinskog fakulteta.

– One se odnose na prvi opšti nalaz, gdje je istaknuto da ima propusta i ljekara Instituta. Nadamo se da ćemo odgovor sudskomedicinskog odbora ovog puta dobiti mnogo brže nego prethodnog puta – rekao je Zoran Nestorović, v. d. javnog tužioca.

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Loznici prije dvije sedmice završena su nova saslušanja u sklopu proširene istrage u slučaju smrti osmogodišnjeg Radenka. Tada su u svojstvu osumnjičenih saslušana dva doktora, dječji ortoped i vaskularni hirurg, a kao svjedok i mikrobiolog, svi sa Instituta za majku i dijete iz Beograda.

Loznički ortoped dr Dobrivoje Bojanić, protiv koga je Ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu zbog krivičnog djela nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći, osumnjičen je ranije u ovom slučaju. Radenko je 2. oktobra prošle godine polomio ruku i prvo je primljen u Opštu bolnicu Loznica. Stanje mu se pogoršalo i preminuo je u Beogradu šest dana kasnije.

Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com