Tužna vijest za fanove “Igre prijestola” - Volim Podgoricu

Tužna vijest za fanove “Igre prijestola”

Sofi Tarner, glumica koja u “Igri prijestola” tumači ulogu Sanse Stark, potvrdila je da spletke u Vesterosu ipak nećemo gledati sljedeće godine, već da osma i posljednja sezona popularne serije stiže tek krajem 2019. godine, prenosi Klix.

Tarner je u intervjuu za Varajeti istakla da će posljednja sezona “Dark Phoenix” biti emitovana tek u novembru 2019. godine, a da je ona producent u svom sljedećem filmu i da se raduje stvarima koje je čekaju u budućnosti.

Posljednja sezona imaće samo sedam epizoda, za razliku od prvih šest koje su imale po 10 epizoda, odnosno sedma sezona – sedam epizoda. Međutim, epizode osme sezone trajaće znatno duže, u prosjeku po 80-90 minuta.

Produkcija osme sezone počela je u oktobru, a već ranije su tvorci serije David Beniof i Den Vajs za Entertejnment vikli najavili da namjeravaju da na posljednjoj sezoni rade godinu i po. Snimanje će trajati do kraja ljeta, nakon čega slijedi postprodukcija. Zato nije moguće da sezona bude gotova do kraja 2018. godine.

“Igra prijestola” je trenutno najpopularnija HBO-ova serija dosad snimljena, a osvojila je Zlatni globus i 38 Emi nagrada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com