LOVAC UBIO KOLEGU MISLEĆI DA JE DIVLJA SVINJA - Volim Podgoricu

LOVAC UBIO KOLEGU MISLEĆI DA JE DIVLJA SVINJA

Lovci su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali zbog nepristupačnosti terena njihovo vozilo nije moglo da stigne do mjesta nesreće

Makedonska policija je rasvijetlila tragičan incident koji se prije tri dana dogodio kod brane Vodoča, gdje je smrtno stradao Žanko Ivanov (40) iz sela Rič kod Strumice, na jugu zemlje.

On je sa još sedmoricom lovaca bio u lovu na divlje svinje na mjestu zvanom “Medev rid” u ataru sela Belotino.

Žanko je sa psima tragačima pomagao drugim lovcima u pronalaženju brloga i jazbina divljih svinja. To ga je koštalo života. Dok se kretao puteljkom kroz gustu i nepreglednu šumu, na njega je, misleći da je divlja svinja, sa pozajmljenom puškom od čovjeka iz obližnjeg sela Belotino, sa udaljenosti od oko 30 metara pucao Z.J. (38) iz Strumice.

Kada je shvatio šta je uradio, on je pokušao da prikrije zločin.

Prvo je uzeo pušku koju je sa sobom nosio Žanko i odnio je na drugo mjesto, oko 50 metara dalje, gde ju je naslonio na žbunje, a potom je drugim lovcima rekao da se Žanko, zbog nepažnje samopovrijedio.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Lovci su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali zbog nepristupačnosti terena njihovo vozilo nije moglo da stigne do mjesta nesreće, pa je jedan od lovaca sišao do najbližeg sela odakle je uzeo traktor sa kojim su upucanog kolegu odvezli do vozila Hitne pomoći, koje ga je prebacilo do bolnice u Strumici.

Za to vrijeme, Z.J. je sa puškom iz koje je pucao u Žanka otišao do brane Vodoča. Tu je sa čeličnom žicom odbravio zatvarač puške koja je bila oštećena i iz nje izvadio upotrebljeni patron i bacio ga u vodu brane. Nakon toga je sišao u selo Belotino gdje je vratio pušku i četiri neupotrebljena patrona čovjeku od koga ju je pozajmio.

Foto: Profimedia

Ljekari u strumičkoj bolnici su izjavili da je Žanko Ivanov u bolnicu bio donijet sa prostrijelnom ranom na glavi većom od tri cantimetra. Sačma je probila lobanju i zaglavila se u mozgu.

Iako je u bolnicu dovezen dva sata nakon nesreće, Ivanov je pokazivao znake života, ali je zbog ozbiljnosti povreda, uprkos naporima ljekara da mu spasu život, ubrzo preminuo.

Protiv Z.J. strumička policija je podnijela krivičnu prijavu zbog “teških djela protiv opšte sigurnosti”, a istražni sudija mu je odredio 30-dnevni pritvor.

telegraf.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com