PODGORICA: “Zbog čega se ćuti o tome ko koristi socijalne stanove?” - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Zbog čega se ćuti o tome ko koristi socijalne stanove?”

Odbornica Pokreta za promjene u Skupštini Glavnog grada Biljana Genić kazala je da je vrlo simptomatično da mjesecima nadležni u Glavnom gradu izbjegavaju da daju istinit odgovor na pitanje zašto nemali broj tzv. socijalnih stanova koriste osobe koje ne ispunjavaju propisane kriterijume.

-Značajan je broj onih koji su, iskoristivši nemar i nedovoljnu kontrolu terenskih službi lokalne samoprave, te poslije smrti korisnika socijalnog stana sa kojim su bili u nekom rodbinskom odnosu, na nezakonit način se uselili i `naslijedili` to pravo iako nijesu u stanju socijalne potrebe. Takođe se izbjegava odgovor i na pitanje zašto su pojedini stanovi u socijalnim zgradama, već više godina prazni i za koga se  oni čuvaju, ako se zna da mnoge višečlane porodice žive u trošnim i neuslovnim barakama u kojima djeca obolijevaju od raznih bolesti, izloženi nehigijeni, ujedima štakora i pacova, a da ne govorimo o hladnoći kojoj su izloženi ovih dana, rekla je Genić.

Ona je poručila da je sramna manipulacija s tom najranjivijom kategorijom stanovništva, “a ova vlast ih je svojim vladanjem gurnula u takvu poziciju”.

-Nemaju adekvatan socijalni tretman, jer su prioritet privilegovani koji ne zadovoljavaju  kriterijume, već koriste partijsku pripadnost, da otmu ono što drugima pripada.  Nesporno je da su u ovoj državi i visokoobrazovani i radnici na nivou standarda socijalnih primanja evopskih država, pa se postavlja pitanje kada  će, s obzirom na riječi aktuelnog premijera, toliko hvaljena ekonomska moć postignuta u 2017. rezultirati povećanjem standarda građana Crne Gore…Odgovor na to će najbolje dati sami građani na predstojećim izborima u Glavnom gradu, tako što će ove prevejane manipulatore iz vlasti, poslati u opozicione klupe, saopštila je Genić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com