Protest opozicije na Cetinju zbog izbornih neregularnosti - Volim Podgoricu

Protest opozicije na Cetinju zbog izbornih neregularnosti

Cetinjski odbori Građanskog pokret URA, Demokratske Crne Gore i Socijaldemokratske partije organizovali su danas Protestnu šetnju, zbog, kako kažu, kriminalnih aktivnosti koje su se dešavale prije i tokom održavanja lokalnih izbora, kao i zbog svih neregularnosti i nepravilnosti koje su uočene tog dana, kako na Cetinju, tako i u ostalim opštinama gdje su izbori održani.

“Umjesto praznika demokratije, što izbori u normalnim i razvijenim zemljama i jesu,  imali smo klasični “kriminalni maraton” u kojima su aktivno učestovale organizovane kriminalne grupe i kriminalni klanovi, naoružana lica, sprovodnici ZIKS-a, visoki funkcioneri policije i drugi, a svi sa jednim zajedničkim ciljem – da zaplaše građane i iznude podršku za DPS”, navodi se u saopštenju dijela opozicije.

Kako kažu, bezbjednost građana Prijestonice tih dana bila je ozbiljno ugrožena, što najbolje potvrđuje napad na poslanika i kandidate za odbornike od strane naoružanih lica koja su ih presrela, oštetila im automobil, tukla ih i prijetila im smrću.

“Takođe, moramo pomenuti i brutalni napad na kandidate za odbornike i slobodne građane, među kojima je bilo i žena, od strane još neidentifikovanih lica od čijih posljedica su oštećeni završili u KBC-u. Osim batinaša koji su tukli Cetinjane, izborni dan su obilježile i brojne neregularnosti na i u blizini biračkih mjesta gdje su se naočigled građana vršile nedozvoljene aktivnosti u štabovima DPS-a, a sve pod zaštitom policije i kriminalaca”, dodaje se u saopštenju.

Zato, naglasili su, pozivaju nadležne organe da do kraja ispitaju sve neregularnosti koje se tiču izbornih aktivnosti, procesuiraju počinioce i nalogodavce krivičnih djela i omoguće građanima da svoju izbornu volju ostvaruju onako kako im to Ustav i Zakon propisuju.

“Poziv upućujemo i međunarodnoj zajednici da uzme aktivno učešće u vezi sa pomenutim dešavanjima i pomogne nam u demokratizaciji Crne Gore. U suprotnom, postaje potpuno besmisleno baviti se politikom u ovakvim uslovima”, zaključuje se u saopštenju.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com