Avantura mladog Ulcinjanina: Od Ulcinja do Vijetnama u starom kombiju - Volim Podgoricu

Avantura mladog Ulcinjanina: Od Ulcinja do Vijetnama u starom kombiju

Po ponudama turističkih agencija, Vijetnam je u regionu postao popularna egzotična destinacija. Stefan Marović, međutim, u tu socijalističku republiku ne ide turistički, niti zahvaljujući četvorocifrenom aranžmanu. Ovaj dvadesetdevetogodišnji Ulcinjanin u potragu za idealnim mjestom za kajtsurfing kreće – kombijem.

“S obzirom da je jedno od boljih mjesta za kajtsurf, a i živim na Adi Bojani, na plaži, već šest mjeseci, i eto, pojavljivalo mi se dosta puta da idem u taj Vijetnam, i društvo mi je tamo, i što da ne? Čak mi se i sviđa ta kultura, više nego Evropa, privlači me Azija…”, kazao je Stefan Marović, kajtsurfer i putnik.

Vijetnam je ujedno i najdalja tačka do koje može da dođe kopnom, a do obale Južnog kineskog mora u Folksvagenovom kombiju proći će kroz desetak zemalja. Trenutno, kaže, pribavlja potrebne dozvole.

“Čekam vizu sad za Kinu, ostalo ću vidjeti u Beogradu…Ići ću kroz Bugarsku, Tursku, Gruziju, Kazahstan, onda ću se spustiti dolje, Kina, Indija, Kambodža, Tajland i Vijetnam… Ima jedno 10 hiljada kilometara, ali polako i sigurno…”, kazao je Marović.

Priznaje da život na točkovima neće biti lak, ali sve što mu je potrebno za put – od kuhinje do kreveta – napravio je sam. I novac za osnovne potrebe sam je obezbijedio, ali da bi stigao do malog ribarskog sela Mui Ne u Vijetnamu, potrebna mu je pomoć.

“S obzirom da imam mali karavan na točkovima na plaži, tu pravim hranu i piće, ljudi dolaze i doniraju… Tako sam skupio neku svotu novca, imamo za gorivo, a ostatak ćemo vidjeti usput. Malo ćemo svirati, pravićemo neke ogrlice narukvice, i tako to… Poslao sam dosta mejlova sponzorima i tim jakim firmama, očekujem da će pozitivno odgovoriti na to…”, kazao je Marović.

Iz Podgorice na put kreće sam, ali će, nada se, za dvomjesečno putovanje usput naći društvo.

Šta znači ovo sunce što imaš na kombiju?

“Šta znači sunce? Znači da je sunce izvor života, da treba pratiti sunce, zato se i ide u Vijetnam… Follow the sun”, kazao je kroz osmjeh Ulcinjanin.

 (Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com