PODGORICA: ,,Ni moja porodica ne može da izdrži. Dvije godine i dva mjeseca je od kada sam ovdje, trpim konstantnu torturu” - Volim Podgoricu

PODGORICA: ,,Ni moja porodica ne može da izdrži. Dvije godine i dva mjeseca je od kada sam ovdje, trpim konstantnu torturu”

Okrivljeni za ubistvo Jova Jovanovića, Budvanin Marko Mitrović kazao je danas pred Višim sudom u Podgorici da psihički više ne može da izdrži kroz sve što prolazi od kada je u pritvoru i pred sudom.

“Ni moja porodica ne može da izdrži. Dvije godine i dva mjeseca je od kada sam ovdje, trpim konstantnu torturu. Ovo je stvarno više nemoguće izdržati, ja sam u vašim rukama”, rekao je optuženi sudiji Predragu Tabašu povodom saopštenja da video-zapisi, koji su dokazni materijal, nisu još spremni za pregledavanje.

On je reagovao i na navode tužilaštva da se izjašnjavao na okolnosti svoga kretanja kobnog dana od 21 do 23 sata, tvrdeći da je govorio o svome kretanju od 19 do 23 sata pa čak i ranije.

Advokati okrivljenog, Zoran Piperović i Dragoljub Đukanović, predložili su da se saslušaju kao svjedoci i Božo RatkovićAndrija MitrovićMarina MitrovićVlado i Nađa MitrovićVanja Bojanić i Marko Delić.

Oni bi, kako je rečeno, svjedočili na okolnosti o kretanju i komunikaciji sa okrivljenim koje se desilo kobnog dana od 19 do 23 sata.

Nakon toga današnje suđenje je prekinuto jer video-materijal sa 14 kamera nije pripremljen kako bi se izvršio uvid u njega kao u dokazni materijal.

“Optužnicu smjestili  kriminalce iz budvanske policije” 

Optuženio je u svojoj odbrani ranije kazao da su mu  “kriminalce iz budvanske policije” i tužioc smjestili optužnicu.

Istakao je tada da je motiv svega ovoga namještaljka smrti njegovog sina Miloša Mitrovića i njegove djevojke koju su, kako je kazao, policajci željeli da predstave kao ubistvo koje je počinio njegov sin.

Kako je tada rekao,  nakon porodične tragedije je ušao u sukob sa policijom i morao je da vodi privatnu istragu. Tada je, kako je naveo, dokazano da je on u pravu jer se dokazalo se da je njegov sin izvršio samoubistvo u automobilu u kojem se njegova djevojka slučajno ubila.

Optužnica vraćana na doradu

Mitrović je uhapšen 06.10.2015. u naselju Podličak kod Miločera, zbog sumnje da je 28. septembra ubio Jovanovića. Tijelo stradalog su pronašli članovi rodbine na Paštrovskoj gori u automobilu.

Sud je u maju prošle godine za­tra­žio od tu­ži­la­štva da se op­tu­žni pred­log do­pu­ni zbog  prav­nih ne­ja­sno­ća. Istraga je prema prvim podacima sumnjala da se radi o samoubistvo. Nakon uviđaja pronađeni su brojni tragovi i poslati na vještačenje, što je navodno istragu uputilo u drugi smjer.

U ranijem saopštenju policije navodi se da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Mitrović između 26. septembra od 19.40 sati i 27. septembra 2015. godine do 10.40 sati, u mjestu Paštrovska gora ubio Jovanovića ispalivši više hitaca u pravcu njegove glave.

www.cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com