Autorsko veče kompozitora Aleksandra Perunovića - Volim Podgoricu

Autorsko veče kompozitora Aleksandra Perunovića

Autorsko veče kompozitora Aleksandra Perunovića biće održano u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2017” u neđelju, 17.decembra u Veliko sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Program koncerta će obuhvatiti djela kamerne muzike.

Djela će izvoditi: Ana i Ida Muratagić – preparirani klavir, Stefan Peričić – flauta, Bojan Ćumurović – klarinet, Tijana Ilić – harmonika, Nikola Vučković – klavir, Bojan Martinović – klavir, Vujadin Krivokapić – violina, Dušica Kordić – violina i Maja Antić Kalezić – violončelo.

 

Aleksandar Perunović (Nikšić, 1978) diplomirao je i magistrirao na odsjeku za Komoziciju na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Žarka Mirkovića, a doktorirao na istom odsjeku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Hofmana. Pohađao je više međunarodnih kurseva kompozicije pod mentorstvom nekih od najznačajnijih austrijskih i njemačkih kompozitora (Kurt Švertsik, Detlev Miler-Zimens, Georg Fridrih Has, Rajnhard Febel itd.).

Autor je 50-ak kompozicija u oblasti solističke, kamerne, horske i orkestarske muzike, kao i ostvarenjâ koja izlaze iz okvira strogo muzičkog izraza (muzički teatar, primjena multimedije, elektronike i sl.). Djela su mu izvođena u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Austriji, Njemačkoj, Holandiji, Francuskoj i Ukrajini od strane nekoliko ansambala za savremenu muziku (on_line vienna, Sonemus, Gradilište), ženskog akademskog hora Collegium musicum, pijaniste Nikolasa Horvata itd.

Pored komponovanja, bavi se i muzičkom teorijom i analizom, a radove iz ove oblasti je izlagao, pored ostalog, i na međunarodnom skupu Muzička teorija i analiza u Beogradu.

Radi kao docent na predmetima Muzički oblici i Harmonija na Muzičkoj akademiji na Cetinju, a član je i Odbora za muzičke umjetnosti u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti.

Organizatori koncerta su Muzička akademija sa Cetinja i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada.

1 komentar

  1. Thank you for the sensible critique. Me & my cousin were just preparing to do a little research about this. We grabbed a book from our local library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such great info being shared freely out there…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com