Demokrate: Nastavlja se progon onih koji novinarstvo žele da vide kao profesionalno - Volim Podgoricu

Demokrate: Nastavlja se progon onih koji novinarstvo žele da vide kao profesionalno

Demokratska Crna Gora saopštila je da se nastavlja progon onih koji crnogorsko novinarstvo žele da vide kao profesionalno, nezavisno i nepristrasno.

Administrativni odbor predložio je danas Skupštini Crne Gore da razriješi Darka Ivanovića funkcije člana Savjeta Agecnije za elektronske medije.

“Nastavlja se progon onih koji crnogorsko novinarstvo žele da vide kao profesionalno, nezavisno i nepristrasno, i ne samo da žele, već su kroz svoju karijeru i kroz svoj posljednji radni angažman na ostvarenju tog cilja i radili. Kako drugačije okarakterisati odluku Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore da predloži Skupštini da razriješi Darka Ivanovića članstva u Agenciji za elektronske medije”, navodi se u saopštenju Demokrata.

U saopštenju se dodaje da je pomenuta odluka skandalozna i za svaku osudu.

“Posljednji postupci kojima se duboko zadire u nepristrasnost i nezavisnost medija dokaz su apsolutizma DPSa i njegovog straha od slobodnog novinarstva, pa čine sve da sapletu one koji iskorače, manje ili više krupnim korakom, ka demokratizaciji našeg društva. Jasno je da Demokratska partija socijalista ne može da podnese slobodnu javnu riječ, te je, u tom smislu, potpuno izvjesno da je Ivanović, po shvatanju režima, sam sebi iskopao rupu time što se zalagao da se Pink M televiziji ukine licenca. To je ta čuvena DPS pravda – oni koji dignu glas protiv neprihvatljivog i protivzakonitog postupanja njihovih prljavih medijskih alatki bivaju sankcionisani, a udbaški mediji likuju i nastavljaju svoje zadate hajke protiv političkih protivnika, ali i svih koji misle svojom, a ne njihovom glavom”, saopštile su Demokrate.

Vijesti

1 komentar

  1. There are a handful of fascinating points with time in this article but I don’t know if these people center to heart. There’s some validity but I’ll take hold opinion until I investigate it further. Very good write-up , thanks and now we want much more! Included in FeedBurner also

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com