Građanska opozicija sprema sastanak lidera: O izborima tek krajem mjeseca - Volim Podgoricu

Građanska opozicija sprema sastanak lidera: O izborima tek krajem mjeseca

Lideri partija tzv. građanske opozicije najvjerovatnije će se sastati do kraja decembra, saznaju “Vijesti”.

Sastanak predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića, Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, Demosa Miodraga Lekića, Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimira Jokovića i  Demokratske Crne Gore Alekse Bečića treba da organizuje URA.

Iako sastanka stranačkih lidera nije bilo od sredine novembra, prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” opozicione partije započele su češće konsultacije na nivou partijskih funkcionera.

Sagovornik “Vijesti”  je kazao da je jedan takav sastanak održan juče i da će se taj vid  konsultacija nastaviti i u narednom periodu.

Prema informacijama “Vijesti” jučerašnjem sastanku prisustvovali su generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović, članica Glavnog odbora Demosa Tina Raičević, potpredsjednik URA Miloš Konatar i član predsjedništva SDP-a Ivan Vujović, a tema su bili predsjednički izbori.

Građanska opozicija do sada je održala tri sastanka u prostorijama Demokrata, SDP-a i Demosa, a tada je saopšteno da će lideri partija pričati o predsjedničkim izborima nakon  lokalnih izbora na Cetinju, u Mojkovcu, Petnjici i Tuzima, koji su održani 26. novembra.

Tada je najavljeno  da bi razgovori lidera o predsjedničkom kandidatu opozicije mogli biti zakazani tek za početak decembra, jer su u tom momenti  svi partijski funkcioneri bili  angažovani na terenu zbog lokalnih izbora. Iako je Krivokapić tada nagovijestio da bi opozicija mogla bojkotovati predsjedničke izbore, stranački lideri su se na sastancima uglavnom bavili političkom situacijom u državi i pritiscima Demokratske partije socijalista (DPS) na uređivačku politiku Javnog servisa.

Iz Demokrata su, u međuvremenu, nakon što je Demokratski front objavio da će prekinuti bojkot parlamenta, za Televiziju  “Vijesti” kazali da ostatak opozicije neće mirno gledati što se dešava, i da se vrlo brzo mogu očekivati razne akcije, kakva je bila protestna šetnja te partije, URA i SDP na Cetinju.

“Vidjeli ste i prethodnog vikenda, održana je jedna protestna šetnja, kojom se digao glas protiv zloupotreba, nedemokratskog ambijenta, ambijenta linča i oružanih napada na opozicione poslanike i građane koji hoće da se slobodno opredijele na izborima, i ono što vam mogu reći jeste da će biti sličnih aktivnosti i ubuduće”, kazao je potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica.

Radikalnije poteze ranije je najavljivao i lider Demosa Miodrag Lekić koji je nakon sastanka građanske opozicije kazao da ne isključuju proteste.

“Nijesmo isključili da, zbog ukupnog stanja i ovih neregularnosti izbornih, s jedne strane, i na Javni servis, i mnogih elemenata, da građanska opozicija takođe preduzme određene mjere, i proteste svakako, u okviru demokratskih normi. Nek se vlast zamisli da li namjerava da i iduću godinu nastavi sa neregularnim izbornim uslovima”, kazao je tada Lekić.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com