Risto Lakić sportski direktor Budućnosti - Volim Podgoricu

Risto Lakić sportski direktor Budućnosti

Nekadašnji crnogorski reprezentativac Risto Lakić biće uskoro izabran za sportskog direktora Budućnosti, saznaju „Vijesti”.

Lakić je dijete kluba, jedan od najvećih talenata koji su  ponikli pod Goricom u posljednjih deceniju i po. „Plavo-bijeli” dres je nosio na preko 150 utakmica u različitim ligama (Druga, Prva) i državama (SCG, CG).

Iz Budućnost je stigao do mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore i seniorske reprezentacije Crne Gore, za koju je odigrao sedam utakmica, uključujući i onaj prvi, istorijski, protiv Mađarske 2007. godine. Iz Budućnosti je i ostvario transfer u Partizan, 2008, pošto je dvije godine ranije tadašnja uprava podgoričkog kluba odbila ponudu Crvene zvezde.

Lakić je nakon igračke počeo funkcionersku karijeru, pošto je u prvom dijelu sezone obavljao ulogu sportskog direktora Iskre.

Danilovgrađani su jesenju polusezonu završili na diobi 5. pozicije, sa Komom i Rudarom, a u posljednjem kolu savladali su upravo Budućnost, i to na stadionu pod Goricom.

Izbor 34-godišnjeg Lakića, koji je po ukusu predsjednika borda direktora „plavih” Žarka Burića, možda će predstavljati i neku vrsta zaokreta u klupskoj politici aktuelnog šampiona, koji je jesenji dio sezone završio sa 13 bodova manje od vodeće Sutjeske, a nedavno je i otpustio trenera, Dragana Kažića.

Jer, ulogu sportskog direktora do sada je obavljao 67-godišnji Miloljub Ostojić, koji je i najzaslužniji za imenovanje Kažića za prvog trenera. Ostojić je, međutim, ljetos dogovorio novi model  saradnje sa podgoričkim klubom, po kojem neće biti svakodnevno u Podgorici, ali će i dalje „vršiti nadzor nad skautingom igrača i trenera”…

Budućnost će u skoro 35 godina mlađem Lakiću dobiti ponovo – klasičnog sportskog direktora, dugoročno rješenje.

Pretpostavlja se da će  nakon imenovanja Lakića podgorički klub tražiti novog trenera, Kažićevog nasljednika, jer je u tri posljednja jesenja kola ekipu vodio trener mlađih kategorija Dejan Jelenić, u tandemu sa Božom Vukovićem.

Više je kandidata za novog trenera, među njima i stručnjaci iz Crne Gore (Vlaisavljević), Srbije (Radovan Ćurčić, Miloš Veselinović), ali i Bosne i Hercegovine (Mirza Varešanović)…

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com