Za brodolom barke Mis Pat ukupno 27 godina zatvora - Volim Podgoricu

Za brodolom barke Mis Pat ukupno 27 godina zatvora

Sudije Vrhovnog suda potvrdile su presudu kojom je Budvanin Saša Boreta osuđen na osam godina zatvora za brodolom barke Mis Pat u avgustu 1999. godine u crnogorskim vodama, kada je zvanično stradalo 35 osoba.

Ujedno je potvrđena kazna Refiku Hodžiću koji je u bjekstvu koji je osuđen na sedam godina, a pečat pravosnažnosti stavljen je i na dio odluke kojom su na po šest godina zatvora dobili Ismet Balja i Agim Gaši.

Sudije Vrhovnog suda potvrdile su i oslobađajuću presudu Joku Nikaljeviću i Ramadanu Balji oslobodilo je od optužbe. Kako se navodi u pravosnažnoj odluci njihova krivica je nesporno utvrđena

“Utvrđeno da su optuženi od početka avgusta mjeseca 1999. godine na teritoriji Republike Srbije, preko izvjesnog lica P. dogovarali i obećavali raseljenim licima sa Kosova da će im uz novčanu naknadu organizovati ilegalni prelazak brodom preko državne granice u Italiju, pa su lica koja su to prihvatala, dovozili i smještali u svoje kuće i dvorišta u naselju Vrela Ribnička u Podgorici, a potom ih autobusima i kombijima prebacivali do primorja radi odlaska u Italiju”, piše u odluci Vrhovnog suda

Dodaje se da nijesu prihvatljivi navodi žalbi da čamac “Miss Pat” nije korišćen u noći 15/16.08.1999.godine radi ilegalnog prevoženja raseljenih lica sa Kosova preko državne granice u Italiju i da čamac tom prilikom nije potonuo u vodama Jadranskog mora.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com