Home / NOVOSTI / “Zapad, a ne Rusija organizuje državne udare”

“Zapad, a ne Rusija organizuje državne udare”

Ruska federacija ne organizuje državne udare ni zvanično ni nezvanično, jer to nije njen metod, poručio je član Predsjedništva ruske partije Rodina Fjodor Birjukov.

Delegacija te partije, čiji je osnivač potpredsjednik ruske Vlade Dmitri Rogozin, stigla je u ponedjeljak u Podgoricu da bi podržali lidere Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića i Milana Kneževića.

“Zapadne sile organizuju državne udare i one to ne skrivaju i svoje metode pripisuju Rusiji i našim saradnicima iz DF-a. Uvjeren sam da će iz svega izaći kao ljudi bez krivice”, poručio je Birjukov na zajedničkoj konferenciji za medije sa liderima DF-, prenosi portal Analitika.

On je kazao da je sudski proces koji se vodi u Crnoj Gori protiv vođa tog političkog saveza isključivo politički, i dodao da je on uvjeren “da će za sve naše saradnike sve biti završeno opravdanjem”.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević, kazao je da dolazak delegacije partije Rodina pokazuje bliske veze Rusije i Crne Gore.

On je rekao da je sudski proces protiv koji se vodi protiv DF-a “pokušaj širenja antiruske histerije”.

“Jasno je da je montirana optuznica bila zamajac za učlanjenje Crne Gore u NATO, širenje antiruske histerije u Crnoj Gori i pokušaj da se Rusija predstavi kao neprijatelj crnogorskom narodu”, ocijenio je Knežević.

Kako je dodao, smatraju da je neophodno ukinuti sankcije Rusiji, razvijati najbolje odnose sa tom zemljom, i da se to ne kosi sa našim načelima da Crna Gora postane punopravan član EU.

Knežević je kazao da je podatak da je predsjednik Rusije Vladimir Putin najpopularnija osoba u Crnoj Gori dokaz o bliskosti dviju država. “To je dokaz da crnogorski narod ne podržava jednostrane akte uperene protiv bratskog ruskog naroda i da je Rusija duboko povezana sa crnogorskim narodom” smatra Knežević.

On je rekao da su njemu i Andriji Mandiću oduzeti pasoši, iako Specijalno državno tužilaštvo i Viši sud, kako kaže, znaju da vođe DF-a nemaju namjeru da bježe iz Crne Gore. „To su uradili da bi nas onemogućili da imamo međunarodne aktivnosti koje se tiču predsjedničkih i lokalnih izbora“, zaključio je Knežević.

Na pitanje kako komentarišu što se ni nakon pola godine od punopravog članstva Crne Gore u NATO nije obistinilo predviđanje Rogozina da “ćemo se pokajati”, Birjukov je rekao da bi za Crnu Goru najbolje bilo da se pridržava vojne neutralnosti.

Govoreći o povratku u parlament, Knežević je kazao da njihovi prijatelji iz Rusije znaju da im niko od ostatka opozicije nije odgovorio na poziv za zajedničko djelovanje.

Birjukov je dodao da je povratak DF-a u Skupštinu koristan za crnogorsko društvo. „Smatramo da aktivnosti DF-a idu u korist građanskog društva u Crnoj Gori kao i u smislu poboljšanja dobrih odnosna vaše države i Rusije“, zaključio je Birjukov.

rtcg.me

Check Also

SERGEJ TRIFUNOVIĆ JOŠ JEDNOM ŠOKIRAO: Đinđić nas je prodao 1997. Nikada mu to nisam oprostio!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *