Zečević: Oni koji najviše brane svoja prava smetaju kriminalnoj vlasti - Volim Podgoricu

Zečević: Oni koji najviše brane svoja prava smetaju kriminalnoj vlasti

Demokratski front ocjenjuje da je hapšenje Vanje i Sava Đurišića još jedan sraman potez “aktuelnog diktatorskog režima, koji pod svojom mafijaškom šapom drži sudstvo i tužilaštvo”, poručio je Radoš Zečević, predsjednik podgoričkog odbora Nove srpske demokratije i poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Glavnog grada.

Podgoričanin Vanja Đurišić i njegov brat S.Đ. uhapšeni su jutros zbog krivičnog djela uništenje i oštećenje javnih uređaja, objavila je Televizija Vijesti. Nadležni tužilac im je nakon saslušanja odredio pritvor do 72 sata.

Ovaj slučaj je, smatra Zečević, primjer državne hajdučuje i razbojničkog ponašanja onih slugu režima koji su spremni da zgaze svoj obraz kako bi se dodvorili gradonačelniku Slavoljubu Stijepovicu i podgoričkim vlastima.

“Tortura koja se mjesecima sprovodi nad familijom Đurišić se nastavlja nesmanjenom žestinom, i na taj način se želi poslati poruka svim građanima kako će proći ukoliko se usude da štite svoju imovinu. Sa druge strane, funkcioneri DPS i njihovih satelita bez ikakve kazne su opustošili čitavu Podgoricu i Crnu Goru, obogatili se pljačkom državne imovine, podijelili stanove i poslove svojoj djeci i rođacima. Vanja Đurišić i njegova porodica su primjer na koji način je jedino moguće suprotstaviti se bahatoj i nezajazljivoj grupi pljačkaša koja je uzurpirala sve poluge vlasti,” rekao je Zečević.

Ali, kako smatra, oni koji se ne kolebaju u odbrani svojih prava, najviše smetaju “kriminalnoj vlasti koju u Podgorici personifikuje Slavoljub Stijepović.”

“Isti taj Stijepović je već nekoliko puta uhvaćen u raznim teškim nezakonitim radnjama, ali je zahvaljući partijskim tužiocima izbjegao suočavanje sa pravdom. Podsjećamo, jedno od čuvenijih nepocinstava gradonačelnika Podgorice je pranje 100 000 dolara za njegove i potrebe kampanje DPS, za koje takođe nije procesuiran. Međutim, Stijepovic, kao i šefovi kriminalne organizacije kojoj pripada, a koja se zove DPS, treba da znaju da će dolaskom na vlast DF-a pravda zakucati na vrata svih koji su 27 godina pljačkali Crnu Goru i uništavali budućnost njenih građana. DF jos jednom pruža punu podršku porodici Đurišić i pozivamo nadležne da se ne poigravaju sa sudbinama građana, već da poštuju zakon, koji je u potpunosti na strani Đurišića,” poručio je Zečević.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com