Da tužnije ne može biti: Pjesma kojom je Marko rasplakao region krije veliku tragediju! - Volim Podgoricu

Da tužnije ne može biti: Pjesma kojom je Marko rasplakao region krije veliku tragediju!

Marko je u Pinkovim zvezdicama pjevao pjesmu Jadranke Stojaković “Što te nema”. Komentar o njegovom nastupu je dala baš ona, čija lična tragedija je obilježila izvođenje ove kompozicije.

Najpozvanija da da komentar na Markov nastup je bila baš Jadranka, koja je još pre mnogo godina oživela stihove Alekse Šantića u pesmi “Što te nema”. Ona je napisala da nema brige za budućnost dok ima ovakve dece.

Jadranka Stojaković (64) danas živi u penzionerskom domu „Ivan Pavao” u Banjaluci. U teškom je zdravstvenom stanju, ali se trudi da ne klone. Jadranka danas više ne svira gitaru, a u jednom od njenih rijetkih intervjua je otkrila da može da razgovara samo ujutru, a po podne samo ukoliko se dobro naspava.

Slikarka po pozivu, ova žena je život posvetila muzici na gitari i pesmama koje su svoju vjernu, možda najvjerniju publiku pronašle u Japanu, gdje je provela 23 godine svog života.

dok je bila na Dalekom istoku, tokom rata, u njen stan u Sarajevu je ušao nepoznati čovjek i na prevaru ga preprodao. Kad je iz Japana došla na sahranu sestre, na putu do groblja, u autu ispred njenog joj je poginula druga sestra.

A onda 2010. na turneji u Japanu Jadranka je pala izlazeći na binu. Dopuzala je do stolice sa koje je trebalo da svira i pjeva i ipak održala koncert.

– Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna – objasnila je umetnica, kojoj je izvođenje malog Marka Bošnjaka dala snagu i vjeru u budućnost.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com