Orhan Pamuk danas u Podgorici - Volim Podgoricu

Orhan Pamuk danas u Podgorici

Zimski salon knjige biće otvoren večeras u 20 u sali Milenijum tržnog centra Mall of Montenegro. Manifestaciju će otvoriti turski nobelovac Orhan Pamuk koji u Crnoj Gori boravi kao gost izdavačke kuće „Nova knjiga“.

Orhanu Pamuku će večeras biti dodijeljena nagrada „Književni plamen“ koju u saradnji sa klasikom latinoameričke književnosti Mariom Vargas Ljosom dodjeljuje izdavačka kuća „Nova knjiga“. Prestižno priznanje slavnom piscu dodijeljeno mu je za njegov „bogat književni opus i slobodarsko književno djelovanje oličeno u borbi da se književne vrijednosti, koje su osnova humanitičkog pogleda na svijet, visoko postave u savremenim društvima, te time postanu sredstvo za odbranu pred nepravdama i teretima istorijskih nasljeđa”. U Mallu of Montenegro za večeras je planiran i razgovor sa Orhanom Pamukom i potpisivanje knjiga čitaocima.

Tokom višednevnog boravka u Crnoj Gori turski nobelovac obići će Cetinje i Bijelo Polje. Imaće sastanak sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem. Posjetiće i Ministarstvo kulture, a biće upriličen susret sa rukovodiocem rada Ministarstva kulture i potpredsjednikom Vlade, Zoranom Pažinom. Pored susreta sa čitaocima, on će prisustvovati i naučnom simpozijumu koji će u njegovu čast biti održan u zgradi Muzeja novca na Cetinju. Nobelovac ostaje u Crnoj Gori do nedjelje 17. decembra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com