Ovo je pozadina neviđenog haosa: Iza užasnih scena u Beogradu su kriminalci iz Splita? - Volim Podgoricu

Ovo je pozadina neviđenog haosa: Iza užasnih scena u Beogradu su kriminalci iz Splita?

Pozadina scena na beogradskom derbiju je, kao što se i pretpostavljalo, kriminal.

Scene nasilja sa 156. derbija Partizana i Crvene zvezde obišli su Evropu, ali i svijet. Haos koji je izbio i brutalna tučnjava šokirali su Srbiju koja je, iako navikla na ovakve huliganske obračune, ipak u nevjerici pratila događanja na stadionu Partizana.

Podsjetimo, jedna je grupa Grobara pokušala nasilnim putem da zauzme glavnu poziciju među navijačima Partizana na južnoj tribini koja donosi ne samo status u navijačkoj grupi već i dio ”kolača” u beogradskom podzemlju. Radi se navodno o skupini Vandal Boys koja je godinama u sukobu s glavnom grupom navijača Partizana.

Stotinjak huligana većinom obučenih u iste majice bakljama i remenjima napale su vođe navijača Partizana koji su se nakratko povukli.

Tada je uslijedio stampedo u kojem su brutalno pregaženi i premlaćeni napadači koji su se sa zapadne tribine prišli glavnoj grupi Grobara.

Dio navijača na tribini je mislio kako se radi o maskiranim Delijama jer nije prepoznao neke od napadača pa je odgovor bio brutalan.

Desetak huligana je potom izbačeno s tribine i skinuto do pasa. Brutalno su pretučeni, spaljeni bakljama, a jedan je završio u bolnici s teškim povredama. Dio napadača je prepoznat kao pripadnici pobunjene grupe Grobara, ali za neke huligane s fotografija niko nije znao ko su.

Dan kasnije je otkriveno kako je među njima bilo i Hrvata. Slobodna Dalmacija piše o nekoliko Splićana koji su poznati po nasilju, a koji su navodno otišli u Beograd na poziv saradnika iz tamošnjeg podzemlja. Među njima je bilo i Makedonaca, Bugara i Grka, vjerovatno istog ”pedigrea”.

Upravo su ti ”strani” huligani prošli najgore jer su bili na donjem dijelu tribine i pokušavali su da dođu do vođa Grobara.

Najteže je stradao 26-godišnji A.F. koji je prema pisanju srpskih medija hospitalizovan na Vojnomedicinskoj akademiji, ali nije životno ugrožen i nije ranjen nožem kao što se pisalo.

Slobodna Dalmacija piše da hrvatski državljani koji su učestvovali i u ovim neredima nijesu članovi neke hrvatske navijačke grupe niti su dio hrvatske navijačke scene.

Beogradske navijačke grupe poznate su po nasilju, ali i navodnom učestvovanju u u kriminalnim aktivnostima vezanim za trgovinu drogom i zelenašenjem.

Srpski mediji pišu kako su pokušaj puča među Grobarima organizovale kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore, a strani državljani koji su učestvovali u akciji tu su bili kao podrška ”pobunjenicima”.

 (Index.Hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com