Pamuk otvorio Sajam u Podgorici; Interesovanje za knjigu još nije umrlo! - Volim Podgoricu

Pamuk otvorio Sajam u Podgorici; Interesovanje za knjigu još nije umrlo!

Turski pisac i nobelovac Orhan Pamuk otvorio je večeras u tržnom centru Mall of Montenegro  Deseti zimski salon knjige „Booka 2017“.

Pamuku je uručena Međunarodna književna nagrada”Književni plamen”.

“Svaki put kad dobijem nagradu pitaju me da li su one bitne, ja im kažem da jesu, jer nas čine srećnim i tjeraju nas da radimo, idemo dalje”, kazao je Pamuk na otvaranju Sajma.

Organizator događaja je Nova knjiga koja je i izdavač Pamukovih romana, a pokrovitelji su Vlada Crne Gore, Ministarstvo kulture, Opština Bijelo Polje i Prijestonica Cetinje.

Direktor i glavni urednik izdavačke kuće Nova knjiga Predrag Uljarević kazao je da je počastvovan što otvaranju Zimskog salona i obilježavanju Dana Nove knjige i 18 godina od osnivanja prisustvuje nobelobac Orhan Pamuk.

“Njegov boravak je veliki trenutak za Novu knjigu, koja objavljuje njegova djela u Crboj Gori, za Zimski salon knjiga i za Međunarodnu književnu nagradu “Književni plamen”.  Čestitam ovu nagradu Orhanu Pamuku, osjećajući da smo svi mi nagrađeni njegovim prisustvom”, kazao je Uljarević.

A da interesovanje za knjigu još nije umrlo da se vidjeti i sa večerašnjeg otvaranja Sajma.

Kako je javljaju iz portala Antena M, stvoren je red na potpisivanju knjiga Orhana Pamuka.

Deseti Zimski salon knjige trajaće do 31.decembra, a knjige brojnih izdavača iz Crne Gore i regiona prodavaće se po povoljnim cijenama, uz popuste do 50 odsto.

 (Antena M)

1 komentar

  1. Aw, i thought this was an exceptionally nice post. In thought I have to devote writing like that moreover – taking time and actual effort to have a really good article… but so what can I say… I procrastinate alot by no indicates apparently go accomplished.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com