Postavljen kamen temeljac za izgradnju višenamjenskog objekta na Zlatici - Volim Podgoricu

Postavljen kamen temeljac za izgradnju višenamjenskog objekta na Zlatici

„Ova gradska uprava je, kao što ste i svjedoci, prije godinu dana obećala da će tokom ove godine otpočeti izgradnju višenamjenskog objekta i evo na kraju godine, to smo i ozvaničili“, saopštio je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović na postavljanju kamena temljeca za izgradnju Višenamjenskog objekta na Zlatici.

Gradonačenik je zahvalio stanovnicima ovog područja na strpljenju, budući da je sama procedura izrade projektne dokumentacije i izbora najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju ovoga objekta trajala duže, nego što će trajati samo izvođenje radova.

„Na ovaj način ispunjavamo našu obavezu da usluge lokalne uprave približimo građanima u svim  djelovima Grada,  kao istinski servis građana, i da ćemo nastojati da grad ravnomjerno razvijamo, da se istim kvalitetom života živi kako u centru grada, tako i u prigradskom dijelu i u ruralnom području. Ovakvi sadržaji upravo pokazuju da radimo na tome da obogatimo kvalitet života građana sa ovoga područja, jer će izgradnjom ovog objekta dobiti oko 600 m2 korisne površine, a sama izgradnja će koštati oko pola miliona eura i očekujemo da će biti okončana za šest mjeseci, iako je rok 10 mjeseci“, naglasio je gradonačelnik.

Osim Doma zdravlja, građani će imati prostoriju za poštu, apoteku, Udruženje penzionera, nekoliko prostorija za građane.

Gradonačelnik je podsjetio da je u prethodne tri godine u ovaj dio grada uloženo preko 10 miliona eura, kako kroz aktivnosti naših društava, prije svega Vodovoda i Komunalnih usluga, Puteva i Čistoće, tako i izgradnjom dva fudbalska terena i kampa FK Kom, izgradnjom Reciklažnog dvorišta, asfaltiranjem značajanog broja putnih saobraćajnica.

„Mi ćemo istim ovim tempom i dinamikom u partnerstvu sa građanima i prijateljima grada nastaviti da pružamo usluge i poboljšavamo kvalitet života u svim djelovima grada jer je to naša misija, jer smo mi tu zbog građana“, zaključio je Stijepović.

Željko Krgović, mještanin naselja Zlatica i predstavnik građana sa ovog područja, sa velikim zadovoljstvom konstatovao je da je ispunjeno obećanje i da će građani dobiti ono što su čekali više od 20 godina.

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić istakao je da, obzirom da ova ustanova slavi veliki jubilej – 90 godina od osnovanja, Dom zdravlja i građani nijesu mogli dobiti bolji poklon od Glavnog grada, jer će najveći dio ovog multifunkcionalnog objekta biti ustupljen na korišćenje upravo Domu zdravlja, odnosno građanima.

„Mi ćemo se potruditi da poklon Glavnog grada javnom zdravstvu opravdamo dobrom opremom, kvalitetnim kadrom i servisima koji će omogućavati za oko 20.000 građana Zlatice i svih pripadajućih naselja da dobiju kvalitetnu i dostupnu zdravtvenu zaštitu“, istakao je Kavarić.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com