POŽAR U MARINI: Izgorelo šest plovila - Volim Podgoricu

POŽAR U MARINI: Izgorelo šest plovila

U po­ža­ru u bar­skoj ma­ri­ni iz­go­re­la su če­ti­ri plo­vi­la, dok su dva ošte­će­na. Ka­ko sa­zna­je­mo u bar­skoj po­li­ci­ji, do po­ža­ra je, na­jvje­ro­vat­ni­je, do­šlo usled spo­ja na elek­tro­in­sta­la­ci­ja­ma na jed­nom plo­vi­lu, a po­tom se pla­men pro­ši­rio na dru­ga plo­vi­la. Na sre­ću, po­vri­je­đe­nih ni­je bi­lo. Oba­vljen je uvi­đaj i pred­u­ze­te mje­re i rad­nje ra­di utvr­đi­va­nja svih či­nje­ni­ca.

U sa­op­šte­nju iz po­li­ci­je na­vo­di se da je de­žur­na slu­žba CB Bar u 5.05 ča­so­va oba­vi­je­šte­na od ko­le­ga iz gra­nič­ne po­li­ci­je da je na jed­nom od plo­vi­la ko­je se na­la­zi na ve­zu u ma­ri­ni do­šlo do po­ža­ra.
– Po pri­je­mu oba­vje­šte­nja na li­ce mje­sta su iza­šli slu­žbe­ni­ci CB Bar, Sek­to­ra gra­nič­ne po­li­ci­je i Va­tro­ga­sne je­di­ni­ce, kao i za­po­sle­ni u Ma­ri­ni Bar, ka­ko bi lo­ka­li­zo­va­li po­žar ko­ji se br­zo ši­rio usled dej­stva ja­kog vje­tra, i ko­ji je za­hva­tio ne­ko­li­ko plo­vi­la, a ko­ji je u pot­pu­no­sti lo­ka­li­zo­van u 6.30 ča­so­va.

O pred­met­nom do­ga­đa­ju je oba­vi­je­šten dr­žav­ni tu­ži­lac u ODT u Ba­ru ko­ji je ovla­stio slu­žbe­ni­ke CB Bar da sa vje­šta­ci­ma za po­ža­re, eks­plo­zi­je i ha­va­ri­je (PEH) i elek­tro­stru­ke iz­vr­še uvi­đaj u ci­lju utvr­đi­va­nja uzro­ka na­stan­ka po­ža­ra. Iz­la­skom na li­ce mje­sta, kao i pri­ku­plje­nim oba­vje­šte­nji­ma od gra­đa­na oče­vi­da­ca ko­ji su se za­de­si­li na li­cu mje­sta, utvr­đe­no je da je po­žar na­stao u sre­di­štu jed­nog od plo­vi­la, ko­je se na­la­zi­lo na ve­zu Ga­ta 1 bar­ske Ma­ri­ne, te da je po­žar usled dej­stva ja­kog vje­tra ubr­zo za­hva­tio i plo­vi­la ko­ja su se na­la­zi­la u ve­zu u ne­po­sred­noj bli­zi­ni. Tom pri­li­kom do­šlo je do to­tal­ne ma­te­ri­jal­ne šte­te na ukup­no če­ti­ri plo­vi­la, dok su dva plo­vi­la dje­li­mič­no ošte­će­na u po­ža­ru. Vla­sni­ci plo­vi­la su dr­ža­vlja­ni Cr­ne Go­re – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com